Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.06.2003, 15:26   #12
Robs
Yoda
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 01.06.2003
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Jabba the Hutt napisa***322;(a)
A pozwól drogi Mistrzu Jedi, że spytam - Czy IC7 jest według Ciebie wystarczającą opcją ? Czy nalezy wzorem Cobra Verde męczyć się nad CCE (za pomocą załóżmy DVD2DVDR). Czy taki "kombajn", bedący firmowym programem nie jest wystarczający (IC7) ?
hehe, najgorsze te męczarnie nie
po części prawda jest taka jak mówi fido:

Cytat:
fido2001 napisa***322;(a)
Uwazam ze "meczarnia" z CCE jest gra warta swieczki... Moze na poczatku wydaje sie skomplikowana, ale po przerobieniu 3/4 filmow, operacje wykonuje sie odruchowo - wbrew pozorom jest to bardzo latwe... Po za tym wystarczy minimum wiedzy z dziedziny kodowania stratnego MPEG2, aby zrozumiec wszystkie potrzebne terminy, a to juz pozwoli na maXymalna manipulacje obrazem wyjsciowym, i daje bardzo elastyczne narzedzie do konwersji.
Nie da się ukryć, że DVD2DVDR posiadać musi przewagę (mówię tu o przewadze jakości materiału) nad w/w softem opierającym się na trancodingu, chociażby z tego względu, że bazuje na rekompresji (w dokładnym tego słowa znaczeniu) a na dodatek przy udziale CCE, który oferuje nieograniczony tryb multipass.
Ale, czy jakość ta w wielu przypadkach będzie bardzo się różniła od tej osiągniętej przy udziale IC7, no to niestety sam musisz ocenić na własne oko.
Mrbass z doom9 zamieszczając na swej stronie takie porównanie programów na podstawie zrzuconych klatek z filmu, po kilku dniach usunął to w cholere. Wysłałem do niego maila z prośbą żeby mi podrzucił ten plik z zrzutami. Przeprosił i napisał że już tego niema, a plik wykasował ponieważ stwierdził że większość ludzi jest całkiem ślepa i nie zauważała wogóle żadnych różnic.
W końcu udało mi się te fotki znaleść są tutaj http://republika.pl/dvd2dvdr/ dla zainteresowanych.

A wracając do tematu IC7, moim zdaniem jest najbliższy jakości CCE,
a co do obsługi DVD2DVDR - to także nie jest soft idealny, jemu również zdarzają się błędy.
Więcej już nie piszę, aha nie jeszcze jedno
Cytat:
zorg napisa***322;(a)
Wiec dalej zostaje DVDXCopy najlepszym programem, i chyba na dluzej juz tak bedzie.
bez komentarza...