Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.06.2003, 13:20   #5
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Laser napisa***322;(a)
w pomocy windows jest takie cos natemat wylaczania uslugi serwer - nic z tego nie kumam

Wyłączyć usługę Serwer. Wyłączenie tej usługi powoduje wyłączenie możliwości udostępniania folderów przechowywanych na tym komputerze. Żaden użytkownik nie może wtedy łączyć się z żadnym dyskiem lub folderem na tym komputerze. Można jednak dalej uzyskiwać dostęp do folderów udostępnionych na innych komputerach. Po wyłączeniu usługi Serwer w obszarze Uruchomienie należy pamiętać o tym, aby kliknąć przycisk Ręcznie lub Wyłączona, gdyż w przeciwnym przypadku usługa uruchomi się przy następnym uruchomieniu komputera.
Laser uruchoma narzędzia admina i uslugi. wyłacz uslugę dziennik wyudajności, rejestr zdalny , pomoc netbios. Seerwer jest uslugą zależną od przeglądarka kompa. więc jak udostępniasz na lanie to pomocna jest tobie. jak nie udostępniasz nic , wyłacz uslugę serwer, i przeglądarkę kompa. Nie laduję ciebie mówię szczerxe, tak mam i na lanie nie widzą kompa w grupie mojej a ja ich tak no i nic nieudostępniam. Pozatym wpisz w uruchom diskperf -n