ja tam polecam canony z serii S ( s100, s 200, itd. ), uzywam tych troche drozszych niz przewiduje Twoj budzet, tzn. Canon S400 i S750, ale jestem z nich naprawde zadowolony, drukuje b.duzo , przy takim uzywaniu niestety trzeba czesto wymieniac pojemniki z tuszem, jednak najwiekszym plusem jest to ze canon ma kazdy kolor w osobnym kartridzu oraz osbno glowice, co jest bardzo ekonomiczne. Kartridze wystarczaja na wiecej stron niz podaje prducent ( uzywam oryginalow), nie sa drogie ( o podrobach juz nie wspomne) i do tego glowica z podawanych przez producenta 3000 stron wydrukowal 4500 str. nalezy zaznaczyc, ze 80-90% moich wydrukow to zdjecia i grafika ,wiec zauwazylem roznice w druku, do textu glowica nadal sie nadaje

. To bylo o S400, bo S750 mam dopiero kilka tygodni, ale jest super cicha i najszybsza z atramentowek jaka widzialem, bo drukuje 3 strony ze zdjeciami ( 30% zadruku strony) przy snadardowych ustawieniach. Text i malo wymagajaca grafika ida jak z lesrowki, tylko slychac przesuwany papier po rolkach i juz gotowe