|
universe cd
Przegrywam płyty od chyba dwóch lat na przegrywarce marki LG za pomocą programów CD CREATE , albo WIN ON CD . Do niedawno nie miałem z tym żadnych problemów , płyty przegrywałem głównie do odtwarzacza , który mam w aucie .
Problem pojawił się ostatnio w przypadku płyt wydawanych przez firmę BMG ( np. Modern Talking - Universe ) . Mają ona ochronę przez kopiowaniem ***8211; copy control .. Na płytce znajdują się oprócz muzyki różne foldery oraz specjalny player , w którym płyta odtwarza się po włożeniu jej do napędu CD w komputerze . Czy nagrywam te płyty w całości ( z tymi folderami ) , czy ograniczam się tylko do utworów występuje ten sam problem . Płyta w odtwarzaczu CD ( próbowałem na kilku ) gra z zakłóceniami - typu szumy przez kilkanaście sekund na początku każdego utworze oraz co kilka sekund w jednym z kanałów uporczywe ***8222;piknięcia***8221; co kilkanaście sekund , również na każdym utworze . Przypuszczam , ze jest to wynik zabezpieczenia , na pewno nie jest to spowodowane ruchem myszki , jak sugerował jeden z uczestników forum .
Miałem program Clony XXL , który diagnozuje rodzaj zabezpieczenie i okazało się że Modern Talking zabezpieczony jest cactusem . Zgodnie z propozycją uczestnika forum ***8211; mały 21 zgrałem całość EAC na dysk i dopiero w nero na CD. Niestety czy zgrywam poszczególne , czy imaga całej płyty , szumu i piknięcia pojawiają się tak jak wcześniej .
Może coś robię źle , albo są inne programy do zgrywania płyt zabezpieczonych .
|