Mam ten sam model palnika i odpowiem tylko jedno : problem leży po stronie płyt jakich używasz.A dokładniej chodzi o barwnik na jakim jest oparta dana płyta: zdecydowanie odradzam nagrywanie twoim sprzetem audio cd na płyty które są oparte na barwniku Phthalocyjanina (typ 6)- moge Ci zagwarantować że 80% sprzetu audio bedzie miało problemy z poprawnym odtworzeniem nagranych ścieżek.Marka takich płyt w tym przypadku nie ma znaczenia.Dla tej nagrywarki jesli chodzi o audio polecam płyty produkowane przez Ritek , Mitsubishi oraz Taiyo Yuden - mają najbardziej kompatybilny z twoim sprzetem barwnik jeśli chodzi o palenie muzy.Zalecam prędkość 12x.Nagrałem juz ok 500 płyt audio na nośnikach w\w firm i na moim quasiaudiofilskim sprzecie chodzą jak marzenie.
Zainstaluj również najnowsze oprogramowanie - kilka razy spotkałem się z dziwną sytuacją ze nagrywarka wadliwie wypalała
audio pod oprogramowaniem wydanym przed datą wypuszczenia nagrywarki na rynek - po reinstalacji oprogramowania na najnowsze wszystko wracało do normy.
Ps: Radze przeczyscic optykę w odtwarzaczu cd : w wiekszosci prypadków to jest głównym powdem problemów z takich jak twoje.
|