Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.07.2003, 01:28   #4
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Re: Teac

Cytat:
jaca napisa***322;(a)
ta wersja jest 1.3 ,ja chcialem wrzucic bios od pionka 1.33 poniewaz mam problem z nagrywaniem x4 princo i esperanz
Tu może Ci pomóc chyba tylko kolega JackC, który pisał w innym poście :
"Do momentu zmiany firmare z TEACa na PIONEER odczyt płyt DVD, DVD-R. na nagrywarce Teac W50E był koszmarnie wolny ( maks. prędkość x1,8 ). Odczyt płyt Audio był praktycznie niemożliwy - bo po 0,5 h zawieszał się czytnik.
Od 2 miesięcy mam wgrane firmware PIONEERa 1.33 ( zhakowany )- dzięki czemu zlikwidowane zostało ograniczenie prędkości odczytu płyt i poprawiona korekcja. Mogę już na tej nagrywarce wykonywać kopie bezpieczeństwa płyt audio. Odpowiedni bios dostępny jest na stronie www.firmware-flash.com.
I jeszcze najważniejsze - na biosie TEAC większość płyt DVD-R nagrywanych z prędkością x4 - nadawało się do kosza. Na PIONEER - wszystkie są ok!"
oraz :
"Tak, to działa w obie strony.
Przed wgraniem firmaware z innej nagrywarki należy ręcznie, w pliku konfifuracyjnym (tekstowym) zmienić nazwę nagrywarki z PIONEER na TEAC i odwrotnie.
Całość zagadanienia jest opisana elegancko na stronie internetowej podanej podwyżej"

Tak więc proponuję wysłać osobistą informację do kolegi JackC , który opisze Ci dokładniej procedurę. Na stronie z firmwarem jest bios 1.33 do Pioneera 105.

Pozdrawiam

Jabba
Jabba the Hutt jest offline