ja powiem tak - oddale glos na 3 wariant bo tak naprawde poza grami i paroma programami [takimi dolaczonymi do sprzetu/gazet] reszta u mnie jest malolegalna

gdy modernizowalem swojego kompa to jakos nie myslalem o zakupie systemu operacyjnego (za drogo lepiej za zaoszczedzona $$ kupic wiecej RAMu) ani jakiegos programu (Corel, Word... powod ten sam)
no i co z tego wynika - niby jestem pirat bo windowsa i worda mam malolegalnego ale gry jak kupuje to zazwyczaj oryginaly

poprostu bardziej szanuje tworcow gier ktorzy staraja sie nierobic fuszerki i przykladaja sie do swoich dziel ktore sprzedaja
w rozsadnych cenach !!! wiem ze 99/69/119 zl to duzo dla mnie ale wiem ze niewydalem kasy w bloto tylko ze wsparlem tych gosci ktorzy nad dana gra spedzili niezadko dale miesiace

a jak widze nowe windowsy ktore poza lepsza obsluga sprzetu ktory powinien obslugiwac 95, ladnym wygladem i zaimplantowaniu paru b. waznych funkcji (dziwnie przeoczonych w poprzednich wersjach) i poprawieniu stabilnosci (a raczej wyeliminowaniu niestabilnosci) tak naprawde nic nie nie zmienia to cholera mnie bierze jesli co pare lat musialbym wydac ~500zl za nowego winszajsa (dobra niektorzy powiedza ze mozna zostac przy starym systemie, sorry ale myslac tak dalej meczyl bym sie z pseudostabilnoscia winszita 95/98 w_wersji_nie_SE)
ale przecierz jeszcze sa programy/systemy darmowe (Linux/Unix) - no niby tak ale ktory program/gra z windowsa pojdzie tam 100% stabilnie

?
moze gdybym sie nazywal syn_J_Kulczyka to sral bym na nielegalny soft bo stac by mnie bylo nawet na nowego CAD'a (w wersji wielostanowiskowej

) niestety nie jestem synem zadnej szychy ani nie chodze z corka Kwasniewskiego takze zostaje przy tym co mam, a zaoszczedzona kase wydaje na sprzet, gry i inne przyjemnosci