Cytat:
Franc napisa***322;(a)
Miałem dawniej taki przypadek: kupiłem książkę do AutoCADa 2000 z 45-dniową wersją testową ww programu, po zainstalowaniu chodził mi 1 dzień, później wyskakiwało okienko mówiące, że moja wersja testowa wygasła. Napisałem do wydawnictwa z pytaniem o co chodzi, dostałem w odpowiedzi listę czynności których nie powinienem wykonywać: między innymi ustawienia zegara itp. tak czuła była C-dilla. (lista po wydrukowaniu zajmowała prawie kartkę A4). Szkoda tylko że dowiedziałem się o tych ograniczeniach tak późno, a że nauka "na sucho" sięgnąłem po wersję "osłodzoną". Mam klika podobnych programów i używam ich do nauki, a nie do celów zarobkowych, wersji demonstracyjnych niekiedy nie sposób dostać - wiem, wiem to nie usprawiedliwienie, ale jak nie opanuję danego programu to robotę dostanie ktoś, kto mnie miał takich oporów, bo wątpię, że ktoś wyda 150 baniek i więcej po to, by zakupić program do nauki.
|
c-dilla juz nie jest taka wojownicza / miałem takie same fazy jak Ty tylko że na md5pp /na mechaniku opartym na acadzie14 było spoko bo ten miał normalny klucz sprzetowy/ i w ciągu roku dzwoniłem do supportu autodesku z 6 razy i w reszcie okazało się ze pojawiły się serwispacki które nadgorlowosc c-dilli kanalizowały a które dostarczono mi w expresowym tempie

bo upierdliwy byłem przeokropnie / u mnie na grzebanie w dacie nie reagowała natomiast była bardzo czuła na zabijanie acada i resety / po drodze okazało się że takoż nie lubiła jak jednocześnie w pamięci siedział corel, illustrator, acad z odpalona wtyczką do konwersji z/do iges i soft to oprogramowywania kontrolerow cnc, tworzyło to klasyczną bombe zegarową która wybuchała zgodnie z prawami Murphego w najmniej porzadanym czasie
a co do nauki na słodzonycm sofcie to moim zdanie mnie ma to nic wspólnego z jakimkolwiek łamaniem prawa bo nie osiąga się na tym własnie jakichkolwiek kozysci majątkowych tylko cel jest czysto edukacyjny / zaraz usłyszymy pewnie ze sa szkolenia

ale w większości wypadków to są abyt powierzchowne ,nudne i krótkie aby w należyty sposób nauczyć z softu optymalnie korzystać / tu nie ma jak dobra ksiązka i praktyka / bo cenowo (mówię o szkoleniach acada w autoryzowanych przez autodesk centrach szkoleniowych bo szkolonko z catii jest duuużo droższe/ sa jeszcze w zasięgu
tylko zę mają opisane wyżej wady / w sumie to robi się je tylko po to by dostać dokumencik który potwierdza zdobyte dużo wcześniej na realnym polu walki

umiejętności
pozdro

. Lenistwo jest drogą do świętości,

^|^^ a bluźnierstwo do raju ^^|^

^| Vintage Sansui & Braun/ADS |^