Cytat:
netkafejas napisa***322;(a)
normalnie polewe mam jak na was patrze
ja bios zawsze tak uaktualniam:
dyskietka startowa lub cd win98se
pliki na hd albo na fdd
i wszystko bez zadnych filozafi i modyfikacji
musi byc "czysty dos" i wszystko
plik exe flasher i bios flash
koniec
w czym problem?
a to czy jakis bios ma opcje update'u z jakiegos tam poziomu jakies wymysly ze bez dosa to mnie to nie obchodzi
|
Witam !
Co najwyzej mozesz miec polewe ze mnie bo nie wiem co Ci inni zrobili - w koncu ja zadalem pytanie inni tylko odpowiedzieli na nie.
Co do Stwierdzenia ze wszystko jest " bez zadnych filozofii i modyfikacji..."
Hmm tak sie składa ze mialem dyskietke systemowa zanim napisałem tego posta / dyskietke systemowoa win98se / i przy probie bootowania z niej / mam win2k / wywalal sie blad i koniec mogłem tylko zresetowac PC.
Jako ze jeszcze nie znam wszystkich mozliwosci tego systemu wiec popytalem ludzi na gg czy da sie stworzyc taka dyskietke pod win2k / sposob z win98se czyli format a: /s nie dzialal / a jak widac na screenie wyzej nie ma opcji tworzenia dyskietki systemowej w menu formatowania floppa.
tak wiec cały problem lezał w zdobyciu prawidlowo dzialajacej dyskietki bootujacej z której mozna było uruchomic program flashujacy - na win98se nie trzeba nic kombinowac ale na 2k juz trzeba wiedziec ze plik Io.sys musi zostac podmieniony na inny ....
Mimo wszystko mam nadzieje ze ktos kiedys lub juz czytajac ten topic sie czegos nauczył - a jesli nie to przynajmniej ja ...
Pozdrawiam.