Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.07.2003, 11:47   #1
dmblondi
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.07.2003
dmblondi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Błędne nagrywanie płyt DVD+R (model HP 200i)

Witam !

Mam podobny problem z nagrywaniem płyt DVD+R na swojej nagrywarce DVD HP 200i DVD+R/RW. Płyty RW nagrywają się idealnie, ani jedna nie nagrała się z błędem. Natomiast płyty R w formacie DVD Video nagrywają się najczęściej z błędem lub bez błędu, ale zacina się potem film na końcówce filmu przy odtwarzaniu.

Straciłem mnóstwo kasy na różne płyty: TDK, Platinum, Esperanza, Datex, Akoss.

Tylko ok. 5 płyt nagrało mi się bez błędu i chodzą prawidłowo, reszta poszła do kosza.

Nie wiem już, co mam zrobić, próbowałem na wiele sposobów. Nagrywałem w NERO, na oryginalnym oprogramowaniu HP. I nic, taki sam objaw.

W nero jest taka opcja przy wypalaniu DVD Video "Book Type DVD-ROM" - nie wiem, co ona dokładnie znaczy, ale przy jej zaznaczeniu i tak źle się nagrywały plyty +R :'(

Na poczatku myslałem, że to wina płyt, jednak ta opcja odpada.
Potem, że lasera, ale skoro nagrywa idealnie DVD+RW to z R nie powinno być problemu.

Nie próbowałem jeszcze na oryginalnych płytach DVD+R firmy HP. Na dniach mam otrzymać jedną płytkę na próbę i wtedy wyślę odpowiedź, co i jak.

Nagrywa się czasami bez błędu, czasami z błędem: np. "SCSI Target Error".
AHA, płyty DVD DATA nagrywają się tak samo, raz z błędem, raz bez niego i te bez błędu raz są czytane, a raz nie.

Jeżeli ktoś by wiedział, jaka może być przyczyna, to BARDZO PROSZĘ o odpowiedź co robić.

POZDRAWIAM WSZYSTKICH użytkowników nagrywarek DVD :)

Ostatnio zmieniany przez dmblondi : 05.07.2003 o godz. 11:49
dmblondi jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online