Cytat:
pawelblu napisa***322;(a)
Opisz problem - na tym polega forum.
|
juz go raz opisywalem i nic nikt nie potrafil wymyslec, tzn. znalazlem kilka osob z tymi samymi problemami (te same objawy) i tez nie potrafili tego przeskoczyc tylko oddawali naped do serwisu (wiec to chyba usterka nie do naprawienia przez zainstalowanie ASPI czy zmiane biosu)
ale jesli bardzo chcesz: nagrywarka podczas rozpoczecia nagrywania rozpedza plyte i hamuje kilkanascie razy i w koncu wyrzuca blad (to wszystko na nosnikach, na ktorych jeszcze 2 tygodnie temu nie miala problemow z nagrywaniem, oprocz tego testowalem na kilku innych plytkach), wczoraj cos tam nagrala, ale odczytac juz tego nie moglem; poza tym kosmiczne czasy dostepu (ok. 2000ms), wiec skopiowanie wiekszej ilosci malych pliczkow graniczy z cudem
oczywiscie instalacja aspi, sprawdzenie dma, reinstalacja systemu, zmiana tasiemek i napedow na kontrolerach itp. dokladnie sprawdzone
porzucilem nadzieje, ze uda mi sie ja przywrocic do stanu w miare normalnej uzywalnosci, a w serwisie wciskaja mi jakies kity ze wgralem zly bios (mowia, ze jakis numer plyty glownej nagrywarki nie zgadza sie z tym biosem albo ze plik biosu byl sciagniety z bledem, a bios sciagany z oficjalnej stronki lite-ona)
prosze tylko o jakas wskazowke, jak ja szybciej zuzyc