Witam !
Jesli jestes pewnien ze gry nie beda wchodzic w rachube to kup karte ktora bedzie dawała dobrej jakosci obraz - osiagi tutaj nie maja znaczenia - w tej kwestii guruje raczej Radeon, pamietac tez nalezy zeby nie kupic czegos co np nie bedzie umiało pracowac w 1024x768 w 85hx odswiezaniu - to dzis niedopuszczalne.
Kwestia dysku - wiem ze jak dzis kupowac hdd to najbardziej ekonomicze wyjscie to 80GB - ale ... nie wiem jaki hdd masz na oku ale ja stawiałbym na konstrukcje 40GB kto wie czy nie z 5400 rpm- przeciez nie bedzie gier co pewnie najwyzej film a do tego nie trzeba chyba 7200rpm i 8mb cacheu ?? - co do karty graficznej hmm Riva TNT 2 bedzie pewnie juz małym przegieciem ale karty na tym chpie od markowych producentów były naprawde ok - sam na konstrukcji CREATIVA w GTA3 pocinałem
Mysle zeby kupic DOBRY monitor - o ile bebechy nie musza byc super szybkie to przy pracy z kompem nic nie meczy tak jak zły monitor - pracowałem kiedys na LG 15' nie wiem co to było ale po 20 minutach glowa mnie tak bolała ze prawie co przytomnosc traciłem - i to nie byl przypadek bo z ciekawosci testowałem to 3 razy i za kazdym razem to samo ... moze wg mnie WDC 40GB 5400 i Radek 9000 od Saphire bedzie ok ... no chyba ze musisz jeszcze zejsc z cena - hdd to 280PLN a radek 270.