Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.07.2003, 19:33   #9
cinma
Samiec - twój wróg!

Data rejestracji: 21.06.2003
cinma zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a wiec tak: u mnie sa objawy tak jak napisalem wczesniej (problemy z rozpoczeciem nagrywania i trudnosci z odczytem przez czasy dostepu)

zanioslem do znajomego, ktory ma podobna konfiguracje i rowniez 2 dyski na jednym kanale a na drugim kanale LG 8080B i LiteOn 522452 (ja mam lg 8080b i litka 4824486S); po zamianie jego litka na mojego sytuacja jest taka sama jak na moim sprzecie, wiec na 100% jest to wina nagrywarki a nie kompa

w serwisie panowie mowia, ze u nich dobrze nagrywa, bo ponoc nagrywali kilka razy cdr i kilka cd-rw, ale jak sam u nich sprobowalem nagrac cdr i wyskoczyl ten blad, to gosc skomentowal tylko, ze to nosnik moze byc zlej jakosci (a przeciez na takich samych plytkach jeszcze 2 tygodnie temu nagrywalem bez problemow)

jesli chodzi o bios, to po kupieniu mialem SS0A, od razu zmienilem na SS0C i nie zauwazylem wiekszych problemow; po jakims czasie (moze 4 tygodnie) zaczely sie problemy z czasami dostepu, ale to zignorowalem (myslalem, ze moze plytki mialem slabe
potem wgralem SS0E (najnowszy) i po jakichs 2 tygodniach zaczely sie cyrki z nagrywaniem (to co pisalem wczesniej)
wczoraj z tego wszystkiego wgralem znow SS0C, potem SS0A i nawet SID1 (oem'owy), ale na kazdym biosie sa te same problemy (wszystkie biosy sciagane z oficjalnej strony lite-ona)

juz nie pamietam dokladnie jak to powiedzial gosc z serwisu, ale bylo to mniej wiecej tak: "ten bios (SS0E ze stronki lite-ona) to niby dobry bios, ale jednak to nie jest bios do takiej wersji plyty glownej nagrywarki jaka pan ma" - najpierw go olalem, ale teraz juz nie wiem, co mam o tym myslec (moze rzeczywiscie, mimo ze oba biosy sa SS0E to sa jakies roznice, juz mam paranoje przez to wszystko)

troche to wszystko wyszlo dlugo, ale tak wyglada sytuacja
dlatego doszedlem do wniosku, ze szybciej bedzie zjechac calkiem tego litka, niz kombinowac i ganiac do tego serwisu co tydzien
cinma jest offline   Odpowiedz cytując ten post