Cytat:
BoBsOn napisa***322;(a)
A i jeszcze jedna istotna sprawa tego posta po prostu nie martw się o Overburninbo bo np. jeśli twoja nagrywarka obsługuje overburning np. do 870Mb to nie ma różnicy czy nagrasz 800 czy 850 czy 890MB tak już jest, także nawet jak masz do 800MB to nie martw się o nic (ja z początku miałem problem bo mimo to że dobrze miałem ustawienia w neronie to myślałem że się źle nagra cd, bo np. w neronie było już zaznaczone dużo czerwonego paska ->> po prostu olej niektóre rzeczy i nagrywaj ile wlezie na CD - tylko czasem nie przesadź za dużo )
|

To jest jakies tragiczne nieporozumienie

Nie wiem czy traktowac to jako ogromny skrot myslowy w ktorym autor zapomnial o nosnikach czy co - nie rozumiem, nawet nie probuje.
Cytat:
bgn napisa***322;(a)
I jeszcze sprawa z posta wyzej - jesli nagrywarka moze nagrac 970 to nie nagra 890 - i nie mac koledze w glowie
|

Tego skrotu myslowego tez nie rozumiem.
Ogolnie to mam wrazenie ze diametralnie zboczylismy z tematu.
No wiec chodzi o to kolega ma trzy mozliwosci:
1.) Sprawdza ile nozna nadpalic nosnik (ALE TEN NOSNIK A NIE JAKIS INNY). Pojemnosc realna nosnika nie zalezy od nagrywarki (ew. moze sie roznic jakas sekundna) tylko od samego nosnika !! Bierzesz wtedy film i nagrywasz w Mode1 (czyli "normalnie") z wykorzystaniem opcji overburning (tak srednio to wychodzi z 720 MB - ale zalezy od plyty !!!).
2.) Uywasz do zapisu trybu mode2 w ktorym obszar korekcji zostaje zastapiony obszarem danych co podnosi ryzyko utraty danych i moze stac sie niepraktyczne w eksploatacji (na ten temat poczytaj atrykul o pojemnosci plyt w serwisie
www.cdrinfo.pl).
3.) Kupuje plyte 90/99 min i na niej nagrywa (wlaczajac opcje overburning i nie marwiac sie o nagranie filmu 700-790 MB).