Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.07.2003, 01:02   #17
mardonm
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 25.09.2002
mardonm zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Aha ... przypomniala sie mi jeszcze pewna wizyta w serwisie - jesli chcecie to przeczytajcie. Kiedys w Lublinie moja kolezanka kupila sprzeta na te czasy to byla bestia (4 lat temu). I tak kumpel jej zlozyl ten sprzet ale co dziwne dla mnie bo ona jest tylko zwyklym uzytkownikiem windy :-), nie sprawdzil konfiguracji komputera przy odbiorze go ze sklepu . I tak - jak zajechali odebrac to oni do niej "ze niestety nie ma tej plyty glownej co zamawiana byla i wlozylismy podobna". Itu ch** poniewaz plyta zamowiona byla drozsza i lepsza od tej co ma teraz (miala byc Gigabyte czy Abita nie pamietam dokladnie) a wsadzili Atrenda co ja go mialem juz rok wczesniej (identyczna plyta). No to nic niech im bedzie. Ale za kilka tygodni cos sie spier**** z CDROM'em (podczas pracy wydawal straszne odglosy tak jak by mechanizm prowadzacy laser sie spierdzielil) - no to co... do serwisu. A oni tam tak - osobiscie bylem - wklada plyte i rozpedza sie naped i mowi "... ze wszystko jest w porzadku :-)" ale ja do nich mowie ze prosze sprawdzic prace cdromu - odczyt. No przetestowali i powiedzieli ze nic sie nie dzieje - kupa chu** i nic wiecej. Ok za jakis czas padl dysk. Wszystkie partycje usuwaly sie nie wiadomo dlaczego. No to zanowu. Serwisan wyjal dysk i gdzie polazl. Dodam jeszcze, ze serwisy byl w jednym pomieszczeniu tak wiec wszystki prace ktore wykonywali bylo widac. I przylaz z tym dyskiem i podlacza go. Ja i moj kumpel patrzymy jak podlacza ten dysk - 1 PIN odwrotnie. Wlacza i nie startuje ??!!? ale zagwozdka co my na to do niego ze chyba robi blad w sztuce. Zmienil i cos tam powiedzal ze wto wina uzytkowinika. Trzecia wizyta znowu naped CDROM - tym razem rozpierd**** plytke w srodku. No to znowu do serwisu. Tym razem zostal na 1 tydzien - sprawdzali sprzeta. Po powrocie i kiedy juz minela gwarancja na kompa patrze i co widze. Knofiguracja komputera wydrukowana na fakturze nie zgadza sie. Po 1: plyta glowna nie ta (pisalem wczesniej) a po 2 chu** zlamane pamiec byla w jednej kosci a wymienili na 2x64. No mowie wam trzeba sie z tymi gejami pilnowac. Bo takich leszczy na ktorych moga zarobic jest sporo.