Dyskusja: Teac W524e
Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.07.2003, 10:33   #5
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
echoo napisa***322;(a)
To do "geniusza" cDrive. ^_^ ^_^
Dlaczego od razu tak nie milo Co do tych 3. rad to rzeczywiscie sa raczej chybione, ale fakt jest faktem ze nowe - sprawdzone ASPI zewnetrzne (systemowe) warto miec. JA bym sprobowal z tym BIOSem. Mam nadzieje ze przed oddaniem jej do serwisu sprawdzales rozne nosniki (i nagrywales rozne materialy na plyte - najlepiej niezabezpieczone). Z tego co widze to BIOS moze pomoc, bo od strony softwareowo-systemowej sprawdziles ze zmiany nie maja wplywu na dzialanie (rozumiem ze nie zapomniales o sterownikach do IDE). Co moze pomoc (hipotetycznie):
-BIOS od burnera lub/i Mobo (moglo Ci sie zdarzyc zresetowac ustawienia BIOSu)
-Sprawdzenie tasmy (no ale wczesniej dzialalo )
-Pokombinowanie z podpinaniem (mam nadzieje ze burner i dysk nie sa na jednym kanale i ze nie nagrywales w locie - no ale wczesniej dzialalo ).
A czy nie majstrowales w kompie ostatnio - bo moze podlaczyles tasme IDE odwrotnie i spadl transfer ??
W kazdym razie wydlada na to ze tylko serwis moze cos poradzic.
-echoo: "moim zdaniem to zaczyna padać elektronika" - a czy z elektronika w nagrywarkach to nie jest tak ze jak pada to pada i koniec (na elektroniece sie bardzo nie znam - jeszcze ale tak mi sie wydaje) ??
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post