Od początku...Na dzień 7/6/03 utworzyłem dwie płyty "DVD-Audio"-piszę w cudzysłowiu bo nie wiem jak wygląda struktura prawdziwego DVD-Audio.
Z tych dwóch płyt , pierwsza zawiera tylko dźwięk DD5.1 z AC3 jaki zripowałem z DVD (nie liczac obrazu jaki stworzyłem z pliku .jpg) i okazało się że jest problem z utworzeniem chapterów jeśli nie wprowadzisz pliku wideo .m2v trwającego dokładnie tyle samo co dźwięk. W takim układzie stacjonarny odtw. DVD odczyta płytę CD-R jako DVD-Video z dźwiękiem DD5.1, ale trzeba ją odsłuchać "od dechy do dechy" -przy wciśnięciu 'next' odtw. zachowuje się jakby był koniec projekcji...
Przy drugiej CD wprowadziłem wideo o takim samym czasie co dźwięk (plik wideo nagrałem przy użyciu UleadVideoStudio5.0 z czarnym obrazem-żeby zajął jak najmniej miejsca na dysku- czas1:28 to ok 450MB?!nie wiem jak utworzyć mniejsz plik bo CD-R nie zmieści przecież zbyt wiele, a AC3 to ok 300MB) lecz do połączenia wideo i audio użyłem TMPGEncDVDAuthor jest lepszy od IfoEdit bo jest przejrzysty i prosty w obsłudze.
Po połączenu plików i utworzeniu menu, chapterów(tu nie trzeba pliku .txt jak w IfoEdit) program tworzy dwa foldery takie jak na DVD czyli: VIDEO_TS i AUDIO_TS, które już tylko przy użyciu Nero5.5 wprowadzasz do kompilacji UDF/ISO i wypalasz CD-R na nagrywarce cd otrzymując "DVD-Audio"...ale pojawił sie problem (może nawet wyniknął z prostego błędu odczytu plików do kompilacji albo stanu czystej CD-R) otórz utworzone foldery w TMPGEnc przeniesione do kompilacji spowodowały błędne nagranie CD-R -płyta do kosza. W takim przypadku ręcznie utworzyłem foldery w kompilacji i z folderu VIDEO_TS(tego pierwotnego, utworzonego przez TMPGEnc) wszystkie pliki skopiowałem do nowo utworzonego folderu. Użyłem innej CD-R (innej, znaczy innej firmy) i płyta został nagrana z powodzeniem. Efekt był niesamowity wyszła mi DVD DD5.1 z menu i podziałem na chaptery -SUPER!!!!b Ale.... tu muszę Ci powiedzieć że to trochę pracochłonne(nagrywanie wideo prz użyciu Ulead trwało ok 6h - komp:1,7Cel,256DDR- u Ciebie widzę, powinno iść dużo szybciej... powodzenia
Aha, zapytałeś jakie to pliki wychodzą z IfoEdit? Zajrzyj do folderu VIDEO_TS utworzonego przy użyciu TMPGEncDVDAuthor