Ja mam u siebie zainstalowane takie kodeki i w takiej kolejnosci (kolejnosc wydaje mi sie dosyc wazna):
[list=1][*]divx 3.11_alpha[*]divx 5.02[*]dshowpack[*]xvid[*](nastepne wedle checi jesli masz jakies). Ja chyba juz zadnych nie instalowalem, ale odradzam instalowanie w tym punkcie NimoCodecPack. Pakiet zainstalowany oddzielnie moze i dziala prawidlowo, ale zainstalowany po tych wszystkich kodekach wymienionych wyzej moze nie dzialac prawidlowo (przynajmniej u mnie tak bylo)[/list=1]
Po zainstalowaniu kodekow w takiej kolejnosci jak wyzej dzialaja mi wszystkie filmy

, choc moze nie wszystkie tak jak bym chcial, mianowicie w niektorych filmach (tych nowszych) obraz nie jest zbyt wyrazny, wyglada tak jak na obrazku - no moze troszke lepiej, bo screen co sie zwalil

, chodzi mi o takie kropki co psuja troche efekt (nie wiem czy tobie
andrzejj9 chodzilo o to samo ale u mnie obraz wyglada tak, ale tylko na 3 raczej nowszych filmach: Red Dragon, Sweet Home Alabama i Final destination 2.). Wszystkie inne filmy dzialaja mi swietnie. Nie jest to wina kopii bo u kumpla dzialaja dobrze (bez kropek). Probowalem zainstalowac kodeki tak jak ma on, ale to nie pomaga a na dodatek nie chodza mi wtedy wszystkie filmy (rozny sprzet, rozne kodeki

).
Moze ktos wie jak temu zaradzic?.