Dyskusja: rozmowa przez GG
Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.07.2003, 00:17   #20
Monter
Użyszkodnik

Data rejestracji: 29.03.2001
Monter niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Wtrącę się (jak zwykle z resztą).
1. Podawanie treści prywatnej korespondencji jest hm... Ostatnio wszędzie jest to nagminne, szczególnie rozmowy z GG i maile bywają upubliczniane. Dowcipnisiom powiem, że to co tu czytacie to nie moje dzieło, ja się tak nie mam czasu bawić
2. GG od dawna posiada filtry, które nie przepuszczają linków i adresów email, gdy osoby która to wysyła nie mamy na liście swoich kontaktów. Jest to odpowiedź autorów na próby zrobienia z GG darmowego medium reklamowego. Niestety GG idealne nie jest, więc zdarza się, że nie dostarcza linków także osobom mającym się wzajemnie na liście, "zjada" też często różne słowa a czasem całe zdania, szczególnie od czasu ostatniej rozbudowy programu i serwerów przygotowywanych na szyfrowanie rozmów (polecam wersje 5.7 beta). Do tego normalnym powoli staje się nie dostarczanie wiadomośći wysłanej komuś pod jego nieobecność...
3. Osoby mające wiele niechcianych gości mogą użyć aplikacji PowerGG wraz z wtyczką o nazwie Ignore, która ma opcję blokowania automatycznego osób spoza listy - baaaaardzo przydatne :-)
Na koniec pozdrawiam wszystkich, którym chciało się to co pisałem przeczytać
"Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu"
Monter jest offline   Odpowiedz cytując ten post