Cytat:
SubSonic napisa***322;(a)
(...) Rozpoznaje płytkę, zaczyna się rozpędzać i jakby ją ktoś nagle zatrzymał i znowu rozpędza itd. Przy nagrywaniu może tak przez 2-3 po czym rezygnuje i nagrywa z jakąś mniejszą prędkością. Odczyt jeszcze jakoś idzie, chociaż wydajność przy takim przerywaniu jest drastycznie mała...
|
jestes kolejna osoba z nagrywarka posiadajaca podobne objawy
u mnie jest/bylo to samo (tylko, ze moja nagrywarka ma ok. 2 miesiecy)
zrob testy w NeroCDSpeed: czasy dostepu - przecietny naped ma cos ok. 100-150 ms, u mnie dochodzilo do 2000 ms, wiec sprawdz u siebie (oczywiscie moze tez byc troche mniej, bo jak widze Twoja nagrywarka w porownaniu z moja jest jeszcze w miare sprawna)
piszesz, ze rozpedza i hamuje, a potem nagrywa z mniejsza predkoscia - moja na poczatku tez tak miala, ale ostatnio potrafila mielic te plyte kilka minut i zwracala blad ('invalid write state' czy jakos tak) i w ogole nie chciala nagrywac
co do biosow, to nie wydaje mi sie, ze maja one z tym cos wspolnego - na swojej testowalem SS0E, SS0C, SS0A, nawet oem'owy SID1 i nie zauwazylem najmniejszej poprawy
przykro mi, ze tak mam takie zle wiadomoscie, ale obawiam sie, ze z czasem Twojemu lite-onowi tez minie ochota na bezproblemowe nagrywanie plytek, tak jak w moim przypadku
poszukaj forum, ja rzucalem kilka postow na ten temat, moze znajdziesz cos co ci pomoze
(oczywiscie w Twoim przypadku moze to byc po prostu jakis szczegol w stylu brak aspi czy wlaczonego dma, ale objawy masz takie same jak moje, wiec jestem juz troche na to uczulony)
powodzenia