Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.07.2003, 18:59   #11
mickey303
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.07.2003
mickey303 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
witam

ja z tym samym problemem

nagrywarka( 48x24x24S) kupiona w lutym wraz z calym komputerem
ma w sumie bardzo maly przebieg moze nagralem do dzis 50 plyt na niej
w maju zaczely sie z nia jaja czyli :

nero zatrzymuje sie na 2% i nie moze sie wlaczyc buforowanie,plyta w srodku sie slizga i pozostake sie tylko modlic aby plyta weszla na obroty i zaczelo nagrywac tak po kilku minutach

zanioslem nagrywarke w maju do serwisu,trzymali 2 tygodnie pan stwierdzil nagralem 3 cd ( firmy lg ) no to ja mu mowie ze prosze mi to pokazac bo nie wierze ( po wczesniejszych doswiadczeniach w domu)
kupilem w sklepie 3 plytki platinum,verbatim i jakis no name na 2 pierwszych nagralo

po powrocie do domu znow pojawily sie problemy nie nagrywa esperanz,platinum nagrywa na verbatimach i dysanach

wczoraj przestala mnie bawic nagrywarka bo nie chciala mi nagrac na tdk wiec dzis poszedlem do sklepu z cd i kupilem kilka plytek o to wyniki malego testu nagrywania cd:

lg x48 nagrane
hit x40 nagrane
mediastore x48 nagrane
verbatim data lifeplus x16 nagranee
tdk d-view nagrane ( w wczoraj nie chcialo nagrac ? :-( )
dysan x 48 nagrane
verbatim datalife x 48 nagrane
verbatim x 32 super azo crystal nagrane
esperanza x 40 silver nagrane to byl juz niezly szok dla mnie ( pomielilo ta plyte z 2 min zanim sie rozpedzila ale nagralo)

wyzej wymienione plytki nagralo z tym ze na poczatku nero zatrzymuje sie na 2% i przez kilka sekund sie slizga poczym rusza dalej :-)

w sumie najlepeij nagralo tzn bez zadnego zwolnienia cd lg
i verbatim

mialem kiedys jeszcze taka stara plytke philipsa x16 i ja bez problemu nagralo

w tescie polegly cd: resetowalem nagrywarke po 5 min
datex x 48 nie nagrane
platinum x 48 nie nagrane
akkosx 48 nie nagrane

i powiedzcie mi teraz panowie w czym tu tkwi problem ( nie zmienialem zadnych biosow bo sie poprostu na tym nie znam,chce tylko zeby zeby kilka razy w miesiacyu nagrac kilka plytke z muzyka albo jakis film) a niekiedy mi brak cierpliwosci do tej nagrywarki ( z lezka oku wspomina m teaca x8 ktory wszystko palil co sie do niego wsadzilo :-)

a najlepsze to to ze nie wiem jak bedzie jutro jak bede chcial cos nagrac

fajnie ze istnieje cos takiego jak www.cdrinfo.pl gdzie obracaja sie naprwde niezli fachowcy od nagrywarek i mozna sie duzo dowiedziec na tematy wyzej wymienione

dzieki i prosze o jakies wskazowki to wyzej wymienionego problemu

jak widze nie jestem sam............ale czy o to chodzilo firmie lite-on chyba nie

Michał

Ostatnio zmieniany przez mickey303 : 12.07.2003 o godz. 11:55
mickey303 jest offline