Cytat:
SIMSOFT (03-11-2001 19:11):
wlasnie sprzedalem swoja nagrywarke Yamahe CRW6416 i stoje przed trudnym wyborem kupna nastepnej .rozwazam tylko trzy modele : LG x16 box , teac x16 box i yamahe YAMAHA 2100E box . jestem tym bardziej zdezorientowany gdyz Yamahe ta moge kupic malo uzywana za 350zl , a nowy teac kosztuje ok 570zl.
Jesli macie jakies doswiadczenia (negatywne i pozytywe) z w.w nagrywarkami to prosze o pomoc . szczegolnie zalezy mi na opiniach uzytkownikow Yamahy 2100E (IDE) .
|
Rowniez bylem uzytkownikiem Yamahy 6/4/16S. Nie narzekalem na nia, poza brakiem DAO-RAW i niepelna wspolpraca z Clone CD. Nie moglem nia skopiowac CD-Extra. Nie kopiowala indexow na plytach Audio. Nabylem wiec Teaca W516EB oem i po "walce konfiguracyjnej" (wyniklej raczej z wlasciwosci mojego kompa i oprogramowania, uzywam jej i nie narzekam. Z tego co czytalem o Yamaha 2100E, to nie jest ona zla i obsluguje DAO-RAW. Brak jej Burn Proofa, ma za to 8MB RAM ale nie wiem czy to zabezpieczy ja przed tymi bledami Buffer Underrun. Z tego co twierdzi Grzesiek w tescie Yamahy 2100, sa z tym problemy (test na cdrinfo z grudnia 2000).