Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.07.2003, 10:54   #1
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Reklamacja, przekroczenie terminu

Niecale trzy tygodnie temu mialem problem z drukarka i musialem zaniesc ja do serwisu. Co prawda potem zadzwonilem do HP (drukarka to HP 5550) i nawet dowiedzialem sie, co powinienem zrobic, ale jak poszedlem do serwisu, zeby im o tym powiedziec, to mnie juz splawili mowiac, ze wszystkiego probowali i wysylaja drukarke do siedziby HP. Ich sprawa, prawdopodobnie mozna bylo wszystko zrobic na miejscu, ale jak koniecznie chcieli wysylac, to niech im bedzie.

Z tym, ze na naprawe mieli 14 dni, a tez okres juz minal. Zastanawiam sie teraz, co w zwiazku z tym moge zrobic. Bede jeszcze szukal tych przepisow na internecie, ale moze ktos z Was orientuje sie, jak one wygladaja. Czy jezeli czas ten zostal przekroczony, mam prawo zadac nowego egzemplarza drukarki, a moze nawet zwrotu pieniedzy?

Jesli to drugie, to naturalnie zdecydowalbym sie na to. Drukarka jest teraz prawie 200zl tansza niz wtedy, gdy ja kupowalem (raptem trzy miesiace temu) i nawet nie chodzi o to, ze chce koniecznie te dwie setki zyskac, ale mam powazne watpiwosci, czy tusze, ktore od prawie trzech tygodni stoja na polce, beda sie jeszcze do czegos nadawaly, kiedy w koncu odzyskam drukarke. A kolorowego (oryginalnego) byla prawie polowa, a czarny (co prawda napelniany, ale jednak) byl prawie caly. Nie wiem, jak zachowuja sie nieuzywane tusze, ale w najgorszym wypadku, jesli musialbym wyrzucic cale kartridze, to czeka mnie wydatek ponad 250zl, wiec niech chociaz czesc tego dostane z powrotem.

Podpowiedzcie mi cos, jesli wiecie, jak wyglada prawo jesli chodzi o kwestie reklamacji.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online