Cytat:
MieczySław napisa***322;(a)
Mam nagrywarkę LITEON E-IDE CD-RW
LIT E-ON CTR-522463
CD-RW LITEON 52/24/52
System WIN98 wydanie drugie.
CLONY XXL
CLONECD
PROFILER
Pomóżcie proszę jak skonfigórować z sobą te programy aby można było kopiować WSZYSTKO.
Jestwm laikiem. Ważna dla mnie jest nawet kolejność wgrywania programów jeśli ma to jakieś znaczenie.
|
no rad to dostales juz wystarczajaco duzo - ja postaram odpowiedziec na pytanie ktore zadales.
1.Kolejnosc wgrywania nie ma znaczenia.
2.Do porawnej pracy ClonyXXL ( ale do reszty tez sie przyda ) powinienes do win98 wgraz sterowniki aspi ( do twojej windy wez aspi 4.60 i nie sluchaj entuzjastow wyzszych wersji, bo w 98 wiecej szkod robia niz pozytku).Sterowniki aspi znajdziesz w necie, najwygodniej ci bedzie znalezc plik force aspi , rozwiniesz i masz tam install.Poszukaj w wyszukiwarce w dziale pliki na stronie glownej cdrinfo.
Kolejnosc kopiowania jest nastepujaca : wkladasz do ( najlepiej nagrywarki ) plyte zrodlowa uruchamiasz Clony XXL i patrzysz co ci wyrzuci>Jesli jest zabezpieczenie - zapamietujesz jego nazwe, uruchmiasz profilera i wstawiasz profil zabezpieczenia ( nazwe) i z poziomu profilera uruchamias cloneCD i juz.
Jesli wybierzesz zamiast clone CD Alcohol to robisz tak samo tylko nie korzystasz z Profilera a zAlcoholera.
Z wielofuncyjnych kombajnow do kopiowania prostych niezabezpieczonych rzeczy masz do wyboru albo Nero albo WiNOnCD.
A reszta poki co glowy sobie nie zawracaj - musisz nabrac doswiadczenie , przeczytaj FAQ na stronie glownej i informacje tam pojawiajace sie - a ani sie obejrzysz bedziesz GURU.
PS - nie da sie kopiowac wszystkiego, ale warto probowac