Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.07.2003, 11:44   #4
Pierwszy
Guru

Data rejestracji: 26.09.2002
Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cze,
w readme nic ciekawego nie zauważyłem, ale jak zajrzałem do menagera urz. co by DMA wyłączyć to sie zdziwiłem :o pojawił mi się kontroler SCSI i RAID (na k7s5a to nornalne??), hdd i cdrom jest jako scsi robiłem system jakiś tydzień temu, aktualizowałem sterowniki siside do v. 2.03 i chyba tyle w tym kierunku. Próbowałem wrócić do kontrolerów IDE ale za bardzo nie moge usunąc scsi. Niewiem co jest grane

A dlaczego chce flashować ? W sumie po przeczytaniu artykułu z linka który podałem we wcześniejszym poście (zamieszcze kawałek)
"(...)Prędkość odczytu danych w końcu jest na poziomie godnym napędu x40, natomiast odczyt danych audio dorównuje prędkości odczytu zwykłych danych co jest ewenementem wśród napędów CD-ROM jakie są dostępne na rynku.
Przy okazji widać jak dużo daje włączenie trybu DMA, który oprócz zwiększenia przepustowości pomiędzy kontrolerem IDE, a CD-ROM'em znacznie odciąża procesor(...)"
pozdrawiam