Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.07.2003, 11:14   #1
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Jak palić DVD? Proszę tu wrzucać instrukcje-opisy

Hej !

Umieszczam ten post jako samodzielny. Może teraz więcej osób zwróci na niego uwagę. Mam nadzieję ,ze Master Yoda i Thanatos się nie pogniewają.

-----------------------------------------------------------
Update by Robs:
no dobra, przykleimy to na próbę, zobaczymy co z tego wyjdzie, widzę że pojawiają sie pierwsze opisy, warto by może jakieś małe screeny umieszczać ....

Wiemy więc już co nieco o tym jakiego progsa nalezy zastosować do wypalenia płytki DVD-R.

Proponowałbym mądrym głowom, posiadającym już palniki DVD (albo tym co wiedzą wszystko i bez nich) sporządzenie krótkiej instrukcji wypalania płyty z filmami dla poszczególnych programów. Najlepiej ze screenami jeśli ktoś ma taką możliwość. Potem Master Yoda przykleił by taką instrukcję na górze dzialu DVD/VCD i mielibyśmy z głowy pytania : "jak wypalić DVD". Tak jak wiemy już jak posłużyć się DVD2DVDR (dzięki Gelo_5 i Cobra Verde). Wiem, że wiele osób powie "To elementarne drogi Watsonie", cytując Sherlocka Holmesa, niemniej i inspektora Lestrade warto oświecić !

Z tego co czytałem w ostatnim CHIPie, paląc film w NERO, należy :
- wybrać zakładkę DVD-Video
- Na karcie ISO wybrać opcje ISO Level 1 oraz ISO 9660
- wpisać nazwę płyty w zakładce etykieta (to chyba do wyboru)
- Nacisnąć przycisk NOWY
- Przenieść pliki skompresowanego filmu do katalogu VIDEO_TS w tworzonym projekcie
- wypalić płytę

Niestety skanera nie posiadam.

Myślę, że nawet krótkie tekstowe instrukcje dla takich progsów jak DVD Decrypter, Prassi Primo DVD 2.0, Record Now Max, CopyToDVD, ułatwiłyby zielonym właścicielom zakupionych dopiero co palników DVD, pracę nad wypalaniem.

Pozdrawiam

Jabba

SITH LORD

Ostatnio zmieniany przez RobsYoda : 24.07.2003 o godz. 16:39
Jabba the Hutt jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online