Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.07.2003, 19:59   #12
mqy
Wymiatacz

Data rejestracji: 06.11.2002
mqy zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
pepperman napisa***322;(a)
za Chiny nie moge doszukac sie logiki w tym co napisales. jaki prestiz? jaka wygoda? to tylko inny nosnik, ale o wiekszych mozliowsciach. zawartosc ciagle jest ta sama.
kupujac lanosa kupujesz gorszy produkt - gorzej wyposazony, od firmy o gorszej renomie, zbudowany z materialow gorszych jakosciowo, a wiec i tanszy. kupujac plyte kompaktowa kupujesz cos co jest takie samo jak MC, ktorego wyprodukowanie kosztowalo nawet mniej niz kasety. to tylko inny nosnik. to, ze cieszysz sie lepsza jakoscia dzwieku nie wynika z odpowiednio wyzszych nakladow, ktore musiala poniesc firma, ale z takiej, a nie innej technologii. wysokie ceny w poczatkowym okresie boom'u na CD, kiedy ta technologia byla nowoscia i przelomem od czasow kaset magnetofonowych, sa jeszcze do wytlumaczenia, ale teraz kiedy to juz raczej leciwy format ceny sa wziete z sufitu.
!!!witam!!!

....dobra niech bedzie tak jak mowisz lanos to inna firma, gorsza, nie porownujmy jej np. merolem, popatrz na to tak, jak wolisz sluchac muzyke na CD czy na MC? na czym jest lepsza jakosc(lubisz szumy?)? na czym sie WYGODNIEJ slucha muzyki? I to jest prestiz i wygoda dlatego jest drozsza, teraz troche to sprostuje, NIE ja tak mysle tylko chyba Wytwornia, jesli ceny sa takie jake sa, pomysl sobie, czy nie?....
....Ja zgadzam sie z wami ze CD powinno byc tansze od MC jesli taniej sie je wytwarza, ale oznaczalo by to rowniez koniec produkcji MC(a czego nie?), np. teraz kupuje sobie sprzet grajacy, ale tylko CD i AmpliTuner, kaseciak jest mi nie potrzebny, w znaczenu "wole muzyke na CD" - no ale chyba wszyscy wola, ale nie wszystkich stac............
............W USA jest male piractwo bo maja kase, ale no to jest bezsensu, przeciez wszyscy wiedza o co chodzi, w jakim panstwie zyjemy, wiedzieli ze UNIA jest dobra, i UNIA bedzie dobra, oczywiscie ze bedzie..........

Lekcja HISTORI rok 2050
Nauczycielka - Tak, tak dzieci widzicie tego Milera, a jak mu sie morda smieje, to za rzadow tego typa weszlismy do UNI - i w calym wejsciu do UNI to bylo najwazniejsze, zebym mogla wam o tym teraz opowiedziec, no i o naszym pieknym, urodzajnym i bogatym , panstwie jakim jest pOLSKA, zreszta miedzy innymi dzieki temu *****owi...... .....pOLSKA to gowno, nie sama z siebie, tylko przez ludzi w niej rzadzacych i czesto "tylko" zyjacych........to juz calkowicie SZKODA KLAWIATURY i czasu, jedyne rozwiazanie, to:
Okrasc bank - w polsce,
krasc - w polsce,
Zdobyc dobre wyksztalcenie i zarabiac dduzzo kasy(a o to trudno) - w polsce,
spi*rd*lac - z polski.......
tam moze byc lepiej, ale wcale nie musi, bo tam tez nie zawsze rzada ludzie tylko niewiadamo co......
!!!People = Shit!!!
.....ale ja jestem glupi....mam chyba zespol przed miesiaczkowy(mozenia o doskonalych rzeczach/ludziach/zyciu).... tyko sobie nie pomyslcie ze wyznaje "ulice" i kocham Hip-Hop ...............
mqy jest offline   Odpowiedz cytując ten post