Cytat:
mqy napisa***322;(a)
[B]!!!witam!!! ....dobra niech bedzie tak jak mowisz lanos to inna firma, gorsza, nie porownujmy jej np. merolem, popatrz na to tak, jak wolisz sluchac muzyke na CD czy na MC? na czym jest lepsza jakosc(lubisz szumy?)? na czym sie WYGODNIEJ slucha muzyki? I to jest prestiz i wygoda dlatego jest drozsza, teraz troche to sprostuje, NIE ja tak mysle tylko chyba Wytwornia, jesli ceny sa takie jake sa, pomysl sobie, czy nie?....
....Ja zgadzam sie z wami ze CD powinno byc tansze od MC jesli taniej sie je wytwarza, ale oznaczalo by to rowniez koniec produkcji MC(a czego nie?), np. teraz kupuje sobie sprzet grajacy, ale tylko CD i AmpliTuner, kaseciak jest mi nie potrzebny, w znaczenu "wole muzyke na CD" - no ale chyba wszyscy wola, ale nie wszystkich stac ............
............W USA jest male piractwo bo maja kase, ale no to jest bezsensu, przeciez wszyscy wiedza o co chodzi, w jakim panstwie zyjemy, wiedzieli ze UNIA jest dobra, i UNIA bedzie dobra, oczywiscie ze bedzie........../B]
|
chodzi wlasnie o to, ze wytowrnie chca, aby myslec w ten sposob jak to opisales. zupelnie nie rozumiem tylko dlaczego dalej uwazasz sluchanie cd za luksus? powtarzam to tylko inny nosnik, ktory oferuje lepsza jakosc dzwieku z tytulu zastosowanych technologii, ale jesli chodzi o koszty produkcji wcale nie drozszy niz kaseta. to nie jest zasluga firmy, ze jest taki, a nie inny dziwek. podciagajac to co napisales pod inne wyroby zaraz dojdziemy do tego, ze papier toaletowy tez jest luksusowy, bo mozna przeciez uzywac lisci

.
jesli chodzi o USA to piractwo wclae nie jest male biorac pd uwage jak duzy tam jest rynek. w stosunku do calosci sprzedawanego oprogramowania odsetek nielegalnego softu na pewno jest mniejszy niz w iinych panstawch, ale wystepuje efekt skali. inna sprawa jest dostepnosc takiego softu...