No właśnie dziwne. Mnie do tej pory nie zdarzyło się, ani nigdy nie słyszałem o czymś takim, żeby pojawiły się dwie partycje c:, a miesząłem już sporo z kilkoma systemami.
Raz miałem na 1 dysku win98, a na drugim winXP (na 1 partycji) i WinMe (na drugiej partycji). Win 98 widział swoją partycję jako C:, a partycję winME, jako jakąś tam inną literkę. A Win ME (odwrotnie) swoją widział jako c:, a z 98 jako inną literkę. Po prostu litery dysków się zamieniały w zależności od tego który z windowsów był startowany. Wszystko to było startowane za pomocą bootmenagerów, bez żadnych kombinacji w biosie.
Voytek może po prostu coś przeoczyłeś. Najprościej zainstaluj najpierw 98 a dopiero później 2000, wtedy powinno być w porządku.
Dysk może się wyłączać, jeżeli przy ładowaniu odwoła się do partycji ukrytej, ale powinno to stać się raz, a nie kilka razy jak piszesz. Po prostu wywala bluescreena, dysk się wyłącza i nastąpuje zrestartowanie komputera (przynajmniej było tak u mnie dopóki sobie nie przypomniałem, że próbuję ładować system z partycji ukrytej).
|