echhhh byl juz kiedys taki koles (moze to ty) ktory sie pytal czy upgrajdnac biosa w 12101b a mial tego co ty lku6 i wtedy miedzy innymi ja napisalem ze nie mozna upgrejdowac do zadnego innego np lsxx rsxx bo to sa calkiem inne nagrywarki - one sie tylko tak samo nazywaja 12101b ; nie wiem czy zauwazyles ze twoja nie ma z przodu wejscia jack i regulacji glosnosci a ls i inne maja takowe wejscie czyli elektronika M U S I byc inna wiec M U S I byc inny bios - wiec nie masz sie co goraczkowac i upgrejdowac biosa do innego np ls30 czy ls22 bo tylko rozwalisz sobie sprzet
Ja kiedys swoja nagrywarke 12101b sflashowalem biosem ls22 i zgadnij co sie stalo

Sprzet nie nagrywal wieszal sie na buforowaniu i nie moglem sflashowac do ls30 bo jak wiesz biosy sprawdzaja wersje i daja sie upgradenac np od ls22 do ls2z a ls 30 do ls3z
(w nowszych biosach masz naprawde 2 biosy np ls22 (do jednego modelu 12101b i ls38 do calkiem innego modelu) i bios sam sprawdza jaka masz nagryware (trj wersje biosu) i uaktualnia do odpowiedniej
Wiec jesli koniecznie chcesz upgrejdnac (ale TYLKO na wlasna odpowiedzialnosc )
to zrob to co ja czyli za pomoca hexedita zedytuj ls22 i zmien wszystkie wpisy ls22 np na ls30 a nastepnie sflas***
A z tego co widze to tez nie wchodzi u ciebie w gre bo ls22 nie daje sie zflashowac
Tak wiec nie zostaje ci nic innego jak czekac na nowy bios na stronce liteona do twojego konkretnego modelu
Pozdrowienia