Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.07.2003, 18:22   #26
Nikita_Bennet
staruszek

Avatar użytkownika Nikita_Bennet

Data rejestracji: 02.06.2001
Nikita_Bennet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
bas napisa***322;(a)
Jak wam tpsa nieodpowiada to jaki problem zebrać się w 50 osób, kupić sygnał i do przodu.

Wiem, że masz tam spore odległości, ale wierz mi, że jestem praktykiem i nie jest to problem zbudowac sieć na radiu i w gruncie rzeczy nie jest to takie drogie, tylko trzeba to senesownie rozplanować. Jak chcesz to w wolnej chwili jak prześlesz mi dokładną mapkę topograficzną z zaznaczonymi klientami i przeszkodami to zrobie Ci przybliżony kosztorys.
tia w promieniu 8 km jest 8 komputerow. w siec nie bedzie sie bawic wiecej niz 4 osoby, a i one wiele kasy na to nie przeznacza bo kompa modyfikuje z tych 4 osob tylko 2 a ja jestem taka ktora zmienia cos raz na 6 miesiecy (powiedzmy hdd, nowy piec, monitorek za 2 miechy a nie np myszka). przeszkody sa niezle bo tu kupa lasow i budynki sa niskie.
co do tego ze tpsa nieodpowiada to fakt ale nie mam wyboru - fakt jest taki ze jest jedynym operatorem w promieniu ponad 50 km jesli nie wiecej, kablowki tu nie ma a docieraja jedynie 3 programy telewizyjne i to z problememi przy zmianie pogody.

czasem sie dziwie ze ludzie mieszkajacy w miastach mowia jak wspanialem mieszkac na wsi, jak zdrowo itp.
a co tu powedziec o robieniu sieci w takiej dziurze gdzie polowa nie wie co to interneta druga stoi po sklepem. w miescie lepisz ogloszenia, ze masz pomysl, zbierasz gurpke zapalencow i kombinujesz a kabelek pociagnac potrafi kazdy, zalatwic pare podan i zgod oraz zarejestrowac to jako stowarzysznie tez. nie po to ucza nas w szkolach

co do twojej propozycji to pewnie skorzystam i sie odezwe - thx

pzdrwm Nikita_Bennet
Nikita_Bennet jest offline   Odpowiedz cytując ten post