Duron 700 niestety będzie wąskim gardłem i szybka karta graficzna dużo mu nie pomoże, choć oczywiście zawsze coś.
Ati Radeona 7000 odradzam - to już naprawdę stary model, chyba, że kupiłbyś nieuszkodzonego używanego za bardzo niewiele pieniędzy. Jej możliwości akceleracji gier 3D są, jak na obecne czasy, słabe, choć chyba lepsze niż Rivy TNT2, a poza tym ATi znane jest z bardzo dobrej jakości grafiki 2D. W zeszłym roku miałem 7000 przez kilka dni i oddałem ją, ale nie ze względu na małą szybkość w grach (prawie nie gram), tylko z powodu problemu z obsługą dwóch monitorów - a na tym mi akurat najbardziej zależało. Jeśli już ATi i za niewielkie pięniądze, to spróbuj znaleźć 7500 - nie jest to ostatni krzyk techniki, ale gry chodzą już zupełnie nieźle, a może uda CI się ją kupić za stosunkowo niewiele (sam mam i poza drobnym wyjątkiem nie narzekam - ale, jak mówiłem, prawie wcale nie gram - główny powód, dla którego ją kupiłem, to dobry obraz 2D i obsługa dwóch monitorów, czego ponad rok temu prawie żadna karta na nVidii nie miała.
O nVidiach niech Ci powie kto inny - moje niewielkie doświadczenia kończą się na gForce 2 MX.