Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.07.2003, 11:24   #12
DooSHeK
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.04.2003
DooSHeK w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
hmm nie pomoglo? to mozliwe ze to jednak nie to spowodowalo, ze u mnie zadzialalo dobra to napisz co jeszcze zrobilem:

1. w uruchom wpisac gpedit.msc ,| Konfiguracja uzytkownika | Szablony administracyjne | System, Wylacz funkcje autoodwarzanie - wlaczone
2. w tym samym (Zasady grup) Skladniki systemu | Eksplorator Windows | Usun funkcje nagrywania dyskow CD - wlaczone.
3. Panel sterowania | Narzedzia administracyjne | Uslugi. Usługa COM nagrywania dysków CD IMAPI - wylaczony
4. Prawym klawiszem myszki na naped CD | Wlasciwosci | Autoodwarzanie. Dla kazdego typu ustawic: Wybierz akcje do wykonania - nie podejmuj zadnej akcji
5. Jezeli po kliknieciu ppm jest zakladka Nagrywanie (lub podobnie, chodzi o Windowsowa funkcje bezposrdniego nagrywania na cd w exploatorze za pomoca drag and drop) to nalezy tam wylaczyc ta funkcje. ( u mnie tego nie ma bo do mojej CDRW najwyrazniej nie ma w systemie sterow dlatego nie pametam jak sie to dokladnie nazywa)

to tyle z tego co pamietam co zrobilem u siebie i zadzialalo, jezeli to nie zadziala tzn ze o czyms zapomnialem albo w czasie startu systemy uruchamia ci sie jakas aplikacja, ktora wykorzystuje CDROM i nero to wykrywa i wywala ten komunikat mimo tego, ze inne aplikacje do nagrywania dzialaja. IMO to z autostartem powinno dzialac, gdyz pod win98 nero zamiast wywalac malo mowiacy komunikat "drive...." wywala komunikat wlasnie o autostarcie, ze jest wlaczony i ze nero moze nie dzialac.
DooSHeK jest offline