Moze kolejna przerobka? :-)
Witam all,
dzieki CDRInfo i temu forum przerobilem swoja LG 8480B najpierw na 8481B, a nastepnie na 8520B - sposobem Zetora.
Zadowolony jestem, bo wszystko chodzi elegancko, a fakt, ze sie tylko jedna dioda na panelu swieci, nie przeszkadza mi :-).
Teraz czekam, az LG wypusci nowy firmware do 8520B - taki, ktory bedzie rozpoznawal wiecej plytek i ich predkosci.
U mnie 52x wypala na Platinum 48x, ale juz na zlotych Datexach 48x wypala tylko... 48x :-).
Z czytaniem standard - tloczone 52x, inne 40x (chyba, ze sie zastosuje omiawiany tutaj trick).
W zwiazku z tym, ze mi "podkrecenie" nagrywarki poszlo bezproblemowo, zastanawiam sie, czy mozna ta moja 8480B, ktora teraz jest 8520B :-), przerobic na 8523B no i czy sie to "oplaca".
Z tego co widzialem po opisach, 8523B rozni sie tym od 8520B, ze ma krotszy czas dostepu (90 ms) oraz odczytuje plytki 99-minutowe (870 MB).
Nie wiem natomiast, czy cos sa inne roznice no i jak to sie ma do przerobki 8520B. Wie ktos moze cos o tym? Przede wszystkim jaki uklad ma ta wypalarka (moja na ATMELA).
Pozdros for all
StempeL.
|