Cytat:
duchol napisa***322;(a)
Pomoc!!!Padla mi moja 8481B. Jak ja przerobilem na 8520b to otwarzala CD ale w nero nie dalo sie wybrac predkosci zapisu. Probowalem wrocic do 8481b ale cos jest nie tak, zostaje 8520b. Robilem wedlug instrukcji.
Sciagnalem plik, zrobilem dyskietke startowa, z niej skopiowalem bios i program flashujacy do utworzonego katalogu na dysku C. Uruchomilem w dosie i dalej juz cos kaleczy. Tak jakby nie widzial ze nagrywarka jest podpieta. Wedlug instrukcji nie wiem czy kompa trzeba uruchomic za pomoca utworzonej dyskietki startowej czy w inny sposob. Jak sie uruchomi z utworzonej dyskietki to program flashujacy startuje sam i dalszych opisanych kroków nie da sie wykonac. Dodam jedynie ze mam na ATMELU. Juz raz tak zrobilem i udalo mi sie powrocic do 8481b ale tym razem ...
|
Po przeróbce trzeba zainstalować nowsze Nero. Aby powrócić uruchamiasz komputer w MS-DOS najlepiej tak podczas uruchamiania komputera wciskaj f8, do momentu pojawienia się menu i wybierz wiersz poleceń trybu awaryjnego. Pliki które pobierasz z tej
strony nie muszą być na dyskietce powinny być na dysku c.(jest to wskazane bo dyskietka nie jest dobrym nośnikiem do przechowywania danych) w katalogu lg. (taj jak jest podane na stronie której link jest wyżej). Czytasz od "Należy pobrać do momontu operacja upadte'u jest dość króka). Piszesz że napęd zachowuje się dziwnie sprawdź stan taśm.