Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.07.2003, 13:28   #10
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
remix napisał(a):
Kiedys ogladalem w TV bardzo porzadny reportaz o narkotykach i ich legalizacji w Polsce, wyciagajac z niego wnioski moglbym sie przychylic do legalizacji, ale tylko konopii i produktow z konopii.
A czy ja prosze o cos wiecej? Narkotyki zabily mojego kumpla, ale byla to heroina, wiec osobsicie jestem przeciwko wszystkim twardym narkotykom. Marihuana to roslina, jak kazda inna stworzona przez Boga, wiec dlaczego z niej nie korzystac? W e Wlsozech spotkalem goscia ktory mial plantacja, zielsko przynosil we wiadrach i palil nim w piecu. O d dziesieciu lata razem z zona jaraj. Moiw, ze NIGDY nei siegnei po twarde narkotyki. Co wy na to?
Cytat:
remix napisał(a):
kraj by zarobil co Ty gadasz!!!
Ach tak? A wydaje ci sie ze uzywka, jaka z pewnoscia jest marihuana nie zostala by objeta podatkiem akcyzowym I mysle ze ten "biznes" w znacznym stopniu pomoglby nam wyjsc z kryzysu ekonomicznego. Poza tym stuff bylby a) legalny b) tanszy c) lepszej jakosci, a nie jakies chemie.
Cytat:
Torwald napisał(a):
A co do uzaleznien, co uzalezniac moze naprawde wszystko. Wedlug was co jest bardziej denerwujace/odrazajace: pijaczej spity tanim winem czy ujarany koleszka ? Pijaczek nie bo sie do tego przyzwyczailismy ? No bez przesady. I smiem twierdzic ze mniej niebezpieczne spotkanie bedzie z konsumentem ziola niz pijaczkiem...
To prawda, ludzie palacy sa z reguly wyluzowani i patrza na swiat ze zdwojonym optymizmem i na pewno nie utna ci glowy za to, ze nie dales im piataka na jabola.
Cytat:
bgn napisał(a):
Lacuszek typowy to marycha- amfa- a dalej samo leci.
...... (no comments - kolega powinien poczytac kilka ksiazek medycznych w dziale uzaleznien od substancji szkodliwych, rozdzial THC. THC w naturalnej postaci [roslina!] nie powoduje uzaleznien!)
Cytat:
netkafejas napisał(a):
moi znajomi to juz prawie co dziennie od poczatku wakacji jaraja wiec z nimi juz nie ma rozmowy
To oczywiscie spora przesada. Tez nei popieram jarania dzien w dzien, bo to rzeczywiscie moze prowadzic do powaznych uzaleznien (organizm sam zaczyna wytwarzac odpowiednei substancje i potrzebne jest dostarczanie THC w wiekszych ilosciach)
Cytat:
CIAPEK napisał(a):
Jestem ZA legalizacją!
No i to mi sie podoba!
Cytat:
CIAPEK napisał(a):
Zioło! Jasne! Prochy NIE pod żadnym pozorem.
Pozdro dla wszystkich sluchajacyh Molesty :-)
Cytat:
CIAPEK napisał(a):
[B]jestem normalnym człowiekiem.</B>
Ja tez. W tym roku zdjae mature, chodze do najlepszego liceum w swoim miescie i to wcale nie spolecznego!
Cytat:
CIAPEK napisał(a):
<B>"Carpe Diem"! Uznaje tę zasadę...</B>
A myslauem, ze juz tylko ja zostalem! Pozdro dla wszystkich, ktorzy tez "zyja chwila" :-)
Cytat:
remix napisał(a):
takie sa relacje, wiec mowienie, ze marihuana prowani do twardych narkowtykow jest tylko po czesci prawdziwe!
Delikatnie mowiac. A myslauem ze czasy propagandy skonczyly sie wraz z odejsciem komunizmu :-(
Cytat:
ThanatoS napisał(a):
Hmm, a ja powiem ze jestem za legalizacja narkotykow pod warunkiem ze zakupy beda w aptekach itp.
No przeciez wlasnie o tym caly czas nawijam - legalne dla rozsadnych, swiadomych tego, co robia.
Cytat:
ThanatoS napisał(a):
Gdyby zalegalizowac to zazywanie przestalo by byc czyms pozadanym (dobrem luxusowym), a narkobiznes przestalby istniec, bo musieli by sprzedawac taniej niz legalne apteki. Dobrym tego przykladem jest prohibicja w stanach zjednoczonych. Wtedy ludzie obracajacy wodeczka zarabiali krocie, a spozycie bylo wieksze (bo przeciez owoc zakazany lepiej smakuje) niz po zniesieniu i przed wprowadzeniem. Oczywiscie gdyby zalegalizowac narkotyki to musiano by zwolnic policjantow z wydzialow narkotykowych i wielu z obyczajowki. Poslowie i senatorowie nie dostali by "nagrody" od biznesmenow (czarnych baronow narkotykowych itp.). Oczywiscie korupcja nie pozwala na legalizacje, i kolko sie zamyka.
100% Repsect za trafne i sensowne przemyslenia - ty sie marnujesz przed kompem - zostan politykiem, tylko uczciwym... Dobra, zartowalem :-D
Cytat:
para napisał(a):
Jednego jestem pewiem rygorystyczna polityka tak jak np. w USA - czyli 3 miesiące aresztu za posiadanie trawki prowadzi do nikąd.
A argumenty przeciwników są niemal identyczne jak argumenty zwolenników prohibicji w USA w latach 30.
"3 lata za posiadanie, sranie w banie! Nie chce to nie wezmie, przeciez swoj rozum ma! Dajcie w koncu spokoj, mowi prosty rastaman"

Uff i tym optymistycznym akcentem zakoncze polemike z uczestnikami rozmowy. Dziekuje za tak liczny odzew, choc wiem, ze temta, jak wiele rzeczy w tym kraju jest troche drazliwy. Pozdrowienia dla prawdziwych!!!

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:

M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post