Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.07.2003, 15:36   #2
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Jak aktualizowac bios bez FDD ??

Cytat:
RedNacz napisa***322;(a)
OK. Bajka jest taka. W styczniu wybuliłem kasiore na nowy sprzecior... FULL wypas jak to chłopaki w przedszkolu powiedzieli...

EPOX 8RDA+, 256 MB DDR 333 Kingston'ka, Wd Caviar 40 GB 8 MBC... itp..
I jak to zazwyczaj bywa u biednych młodych, niezależnych.. :cool: trza było sprzedać starego kompa... Tak się złożyło, że sprzedałem go razem z napędem FDD, a do nowego nie kupiłem bo uznałem to za zbyteczny wybryk...

No.. a teraz cierpie.. bo ani biosu nie moge upgrejtować, ani starych gierek wgrac z laptopa...

Anyway.. czytałem sobie artykół o mojej nagrywarce CGE-8320B dotyczący jej kręcnia na 40x. Chciałem to zrobić... ale przypomniałem sobie o tej dyskietce... Bios podobno nagrywa się automatycznie na fdd po uruchomieniu tego programika... a ja nie mam FDD.

Wcześniej usłyszałem od kolegi, że moge nagrac bios do plyty glownej z CD-R tego na razie nie robilem bo nie mam kasy na wizyte w serwisie jakbyco ^_^ . Mysłałem, żeby zrobic podobnie z nagrywarką..aleee w instrukcji jest napisane, ze nie powinno byc w napedzie zadnej plyty...

Ktos cos poradzi.. ktos tak mial ??

P.S. W tym artykole jest mowa o 2 sposobach.. ale ja wyczailem tylko jeden.. jaki jest drugi ??
daj biosa flahera na partycje fat32 dysku odpal z cdromu startującego win98 bez obsługi cdromu!!!i włazisz na tę partycje co masz flashera odpalasz to wszystko