Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.08.2003, 19:44   #1
Nikita_Bennet
staruszek

Avatar użytkownika Nikita_Bennet

Data rejestracji: 02.06.2001
Nikita_Bennet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
co trzeba miec aby miec legalnego windowsa

witam

bede stawial kompa u siostry. pomyslalem sobie tak zeby choc na jednym miec legalny system (reszta freeware). nie interesuje mnie zakup nowych licencji ale odkupienie od kogos. zakladam odkupienie jakiejs licencji box'owej bo czesci na drugi komp beda pochodzic z innego zrodla i raczej wersja OEM odpada (zreszta po co mi jakies starsze czesci).
na pewno bedzie to: windows 98 (nalepiej wersja se) lub xp (pro lub home - bez znaczenia).
cala sprawa rozchodzi sie o to co mam miec aby ten system byl legalny. w przypadku dos'a 6.22 i wfw 3.11 wiem dokladnie co i jak bo to mam (wersja upgrade do w98 lub xp takze chyba odpada bo z kompa z jakim dostalem ten system zoostal tylko monitor). Jesli idzie zas o wingroze 98se lub win xp to nie bardzo wiem. ineteresuja mnie niezbedne rzeczy zeby nie miec problemow jak wpadna panowie w "czarnych gajerkach". nosnika raczej nie musze miec ("zgubilem ale zrobilem kopie i mam kopie" - to mysle, ze przejdzie). na pewno musze miec licencje - jak ona wyglada - w 98 se jest to papierek na instrukcji, czy naklejka na komp (to chyba w oem)? jak ma sie to w windowsach xp. czy moga byc rejestrowane badz aktywowane. jezeli byly rejestrowane na inna osobe to czy musze miec umowe kupna-sprzedazy od osoby ktora zarejestrowala dana kopie na siebie. jezeli byly aktywowane to jak tu ma sie sprawa.

pytam bo tak sie sklada ze z oryginalami u nas ciezko - szczegolnie systemow, a jak ktos ma to i tak nie zaglada w papierki i niewiadomo co jest potrzebne a co mozna wywalic. u kumpla na sklepie tez to byla rzadkosc i przewaznie zafoliowana wiec nie bylo jak przejrzec dokladnie co tam jest?

nie zabardzo jak mam szukac tego po necie bo na modemie to zabojstwo (zreszta zniwa, jutro praktyka i wyjazd)

z gory thx

pzdrwm Nikita_Bennet
Nikita_Bennet jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online