Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.08.2003, 12:00   #12
Nikita_Bennet
staruszek

Avatar użytkownika Nikita_Bennet

Data rejestracji: 02.06.2001
Nikita_Bennet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Druss napisał(a):
...Natomiast oem`y jakbys kupil z taka stacja dyskietek wyszlyby cie taniej MS WINDOWS XP Home Edition PL OEM 429.00 zł z VAT lub MS WINDOWS XP Professional PL OEM 699.00 zł z VAT.
ale oem nie mozna kupic ze stacja fdd - podobno tylko z isotnym elementem kompa (plyta proc hdd monitor).

Cytat:
Sa takze do zakupienia same licencje i np taka licencja do Xp Pro PL kosztuje 328,50zl z VAT w systemie edukacyjnym.
o to by mnie nawet zainteresowalo - podrzuc jak mozesz link do akiegos slepu i-netowego.

thx za odp

Cytat:
Druss napisał(a):
Niestety nie, musisz miec fakture z chociaz jednym podzespolem kupionym w firmie compaq z tym wlasnie oprogramowaniem. Warunki licencji oem sa rygorystyczne. Ale nie moze byc to jeden podzespol z tej faktury jezeli bylo ich tam wiecej na niej (w przypadku zakupu calego zestawu z systemem oem musimy miec wszytskie wypisane na fakturze podzespoly).
jest jeszcze takie cosik ze jak kuisz kompa z winda oem i zaczynasz w nim zmieniac-elementy (np nowy hdd) a na fakturze masz winde i spis elementow calego kompa to podobno mozna ale trzeba miec udowodniona calos wszystkich zmian.

co do licencji na w311 to ja mam tylko certyfikaty+umowa licencyjna+preinstalowany na hdd i pliki do zrobienia dsykietek startowych. co iekawe nie mam go na fakturze/rachunku ale mam jeszcze taki swistek z logiem jestes legalny - stara akcja optimusa w kompach harvard (r tych byla)

pzdrwm NIktia_Bennet
Nikita_Bennet jest offline   Odpowiedz cytując ten post