Dyskusja: IC, CCE i inne
Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.08.2003, 13:10   #8
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Hm. Ja obstaję przy parze CCE (DVD2DVDR) oraz IC7. CCE wykorzystuję do filmów "lepszych", na których mi zależy (staram się nagrywać na dobre nosniki : Verbatim,TDK). IC7 stosuję do jakichś filmików typu komedie, bajki. No i robiąc coś czasem koledze, którego Mustek potrzebuje Menu na płycie.

Ostatnio do tej pary doszedł mi przymusowo CloneDVD. Zrobiłem IC7 Piąty Element i nastąpiła awaria - film szedł do 22 chaptera i po upływie około minuty ,dwóch, skakał z tego chaptera albo 8 minut do przodu albo prosto do MENU. Przy CCE tego nie miałem. Użyłem więc CloneDVD (musiałem zachować menu). W sumie , tak teraz myślę, mogłem użyć tego nowego Shrinka (ktorego chwali także Yoda, ale do Clone miałem fajną instrukcję pod ręką (zresztą i bez niej jest dość prosty) a shrinkową gdzieś zapodziałem. Czy ta kolejna beta jest stabilna ?

Uważam,że jakość filmu to ważna rzecz. Jeśli umieszczę na płycie 2 ścieżki audio 5.1 (english orginal + napisy PL oraz polski lektor, która to jest bardzo popularna wśród posiadających urządzenia zwane "dziećmi", z ang. "children"), to będę miał większą pewność, że gruntowna rekompresja CCE i jego obliczenia dadzą mi dobry efekt, nawet przy mniejszej ilości miejsca na video.

Pozdrawiam

Jabba

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post