Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.08.2003, 11:23   #10
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
yahol napisa***322;(a)
Fakt!
Jak macie mocna lornete, albo lepiej teleskop zwieciadlany, to mozna popatrzec na tarcze Marsa. Lorneta 16x50 jest na to za slaba (wiem bo mam i gapie sie ostatnio w niebo w poszukiwaniu meteorow) Az mi rece lataja Za to ksiezyce galileuszowskie Jowisza sa widoczne swietnie!
Kilka lat temu bawilem sie w obserwacje gwiazd przez teleskop (parametrow nie podam, bo nie byl moj, ale mozna go uznac za calkiem przyzwoity) i musze przyznac, ze calkiem niezle nam to wychodzilo. Kratery na ksiezycu widac bylo doskonale (to akurat nie problem, bo nawet lornetka 8x20 spokojnie mozna je zobaczyc), a i ksiezyce Jowisza calkiem niezle. Najwiekszy problem polega jednak na tym, ze to wszystko bardzo szybko sie przesuwa i wlasciwie zanim dobrze uda sie ustawic ostrosc, to juz trzeba przesuwac lunete Ale ogolnie fajna zabawa

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post