Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.08.2003, 10:08   #1
babilon
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.08.2003
babilon w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
TEAC W516EB - Help!

Witam!

No i zepsulem mojego TEAC-a W516EB... Mialem problem z odczytywaniem niektorych plyt i postanowilem zrobic upgrde firmware'u do wersji 1.0k. Niestety co tu duzo mowic spiep... sprawe Upgrade sie nie udal. Przy samym koncu procesu wyskoczyl blad "Flash update failed. Error NNsync:ffff" czy jakos tak. Nie pamietam dokladnie ale moge to spisac bo wyskakuje on przy kazdym uruchomieniu programu do flashowania. BIOS i Windows widza nagrywarke, ale przy probie dostepu do napedu dostaje komunikat "blad urzadzenia We/Wy..." Wlozona plytka w ogole sie nie kreci, diody nie migaja... A ja na dodatek chyba pogorszylem jeszcze sprawe probujac wrrocic do starszego BIOS-u. Oczywiscie to sie rowniez nie powiodlo. Na forum natknalem sie na temat dotyczacy downgrade'u BIOS-ow w TEAC-u za pomoca odpowiednio zmodyfikowanego pliku. Nie wiem czy taki BIOS (oznaczony bodajze "fixed") byl na forum udostepniany ale ja go nie moge znalezc. Dlatego mam pytanie czy ktos z forumowiczow go posiada? Jesli tak to bylbym wdzieczny za podeslanie. Nie wiem czy to pomoze, ale przed wizyta w serwisie sprobuje wszelkich sposobow na uratowanie sprzetu Jesli ktos ma jeszcze jakies inne sugestie to chetnie wyslucham wszystkich dobrych rad Z gory dzieki za wszelka pomoc

Pozdrawiam,
babilon
babilon jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online