|
A może ci się interesuje multiboot?. artykuł na ten temat jest w tym serwisie "cdrinfo" tylko w tej chwili nie moge sobie przypomnieć gdzie to jest. wg tego artukułu sobie robiłem dysk startowy CD z wieloma dyskietkami startowymi. na CD są nagrane różne obrazy dyskietek w formacie .img lub .ima przy starcie masz możliwość wyboru: którą dyskietkę startową chcesz uruchomić. robiłem różne dyski CD z różnymi kombinacji dyskietek startowych. np. dyskietki startowe Windows 98, Windows Me, norton Ghost 2002, Driver imagr 2002. Partition Magic 8. Easy Recovery 5.0, dodałem narzędzia takie jak :Ranish Partition Manager 2.40 + Volkov Commander 4.05 oraz dodałem możliwość zainstalowania Windows XP z tego dysku (CD zawiera boot.bin od Windows XP). wg. tego artykułu niemożna robić dysk CD multiboot w formacie joliet, ale jeżeli dodatkowo używasz program WinISO to zrobisz dyski w formacie Joliet. możliwość jest wiele!
jeżeli chcesz to ściągnij ode mnie w Kazie jeden obraz multiboot.zip (8,23MB) po rozpakowaniu masz obraz .iso . używasz program WinISO dodajesz do tego obrazu wszystko co zechcesz aby napełniły 700 MB na CDRom-ie
|