Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.08.2003, 01:35   #11
Sniper
Member of Blokers.net

Data rejestracji: 24.04.2002
Sniper niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Moja rada jako juz mgr. inż :
1. nie podskakuj prof. doc. mgr nawet jak masz racje - dlaczego ? - posłuchaj raduy studenta który studiował 6 lat z powodu niewypazonej gęby.
2. Tak jak napisał Sid - biblioteka to podstawa - oraz zorientuj sie gdzie jest najtansze ksero i za ile kartek sa rabaty (serio usmiałem sie z dowcipu o dwóch studentach idących przez uczelnie, którzy znalezli kartke pomietego papieru - jeden pyta drugiego "co to?" - " niewiem kserujemy!!!" - ale tak jest prawda kseruje sie wszystko co wpadnie w rece, nigdy niewiadomo co sie przyda.
3. nigdy nie wyrzucaj starych notatek - podziekujesz mi jak bedziesz sie bronił.
4. dokładnie w paczce siła sa laborki, seminaria, zaliczenia - wiele rzeczy w kupie sie robi i wiele kpa mozna załatwic nawet u prowadzacego majacego opinie kanibala"
5. i co najlepsze student ma 9 miesiecy zajec w tym 2 semestry, czyli 2 miesiace sesji więc zostaje praktycznie 6~~7 miesiecy zabawy ...... ja oczywiscie nie namawiam ale radze wykozystac ten okres (no moze nie na 1 roku ale powiem ze ja np teraz tesknie za tym zamieszaniem sesyjnym walka o kazda laborke uzeranie sie biegi po korytarzach w faruchah zalanych wieloma składnikami niekoniecznie obojetnymi dla ubrania/skóry). Ahhh moze jednak zrobie sobie ten doktorat ale to juz nie to samo jak wtedy co przerazony szedłem korytarzami kazdemu napotkanemu "dzien dobry" teraz ide tymi smamymi korytazami mijam te same osoby i co słysze "czesc" wejdziesz na kawe ? właz pogadamy ehhhhh. wspomnienia.

aaaa sie rozczuliłem - ale najwazniejsze baw i poznawaj sie ze studentami z wyzszych lat ale zwaz ile z nimi pijesz to jest wyzsza szkoła jazdy i mozna odpasc w przedbiegach i wyjsc na cieniasa (joke) ale serio rób sobie wtyki znjaomości i bedzie ok

i najwazniejsza rada jak cie prowadzacy wywali drzwiami właz oknem lub przez zaplecze a jak cie wywali na zbity pysk ryczac za toba ze jak jeszcze raz przyjdziesz to cie zamorduje
przyjdz nna drugi dzien (prowadzacy ochłonie) i w koncu wpisze upragniona zalke!!!. No i warto chodzic na wszystkie egzaminy zerówki etc nawet jak sie nic nie wie - nigduy niewiadaomo czy przypadkiem nie dostaniesz sciagi lub cos ci nie siadzie sam tak zdałem mechanike osrodków ciągłych na 4 (najwyzsza ocena na roku !!!)(a lewar byłem po prostu pytania dostałem takie ze miałem to klepane całe prawie studia i szkołe srednia)

mysle ze takie wypracowanko wystarczy - jak sie ktos ze mna niezgadza jego sprawa

Ostatnio zmieniany przez Sniper : 19.08.2003 o godz. 01:39
Sniper jest offline   Odpowiedz cytując ten post