Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.08.2003, 08:05   #8
fiskomp
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 21.02.2002
fiskomp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
tylko uważaj na te przejściówki

Cytat:
Torwald napisa***322;(a)
No to jutro czeka mnie wycieczka po okolicznych sklepach elektronicznych. Ciekawe czy u mnie beda mieli takie kabelki...
Na początek mała uwaga jak chcesz kupić taki gotowy kabel, to poproś sprzedawcę niech ci rozkręci wtyk EURO i zobacz czy sygnał jest prowadzony zwykłymi 4-ma żyłkami, czy sygnałowe są ekranowane (w oplocie), z własnego doświadczenia wiem, że jak nie jest ekranowany to możesz mieć "firaneczki" na TV, ew. obraz może nie być tak czysty jak się spodziewasz. Kupiłem właśnie taki kabel na Allegro i okazał sie nie dokońca takim, jakim chciałbym go widzieć. Teraz sam (przy pomocy kumpla) montuję przejściówkę z kabli ekranowanych, bo i długość 6.5 m robi swoje, a źródeł promieniowania elektromagnetycznego w domu też jest sporo.

Na twoim miejscu raczej spróbowałbym zrobić taki kabel sam, lub poprosić jakiegoś elektronika, to ci to zmajstruje w ciągu 5 minut.

Koszt takiego kabla jest niewielki:
1. Wtyk SCART
2. Wtyk s-video 4 pin
3. Wtyk mini-jack stereo
4. Kabel 4-o żyłowy z ekranem (tu jaką chcesz długość)
5. Kabel audio 2 żyły z ekranem.

Przy dobrych komponentach powinieneś się zmieścić w granicach 20-25 zeta (drożej niż gotowy, ale masz pewność że super jakości).

pozdrawiam,
fiskomp jest offline   Odpowiedz cytując ten post