Dyskusja: nowy komputer
Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.08.2003, 20:26   #13
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Nikita_Bennet napisał(a):

drukara - poczytaj na forum o zabawie jednego uzytkownika z serwisem hp - moze to ci pomoze wybrac.
Co do tej drukarki, to poniewaz to ja bylem tym uzytkownikiem, to wtrace kilka slow. Ogolnie

nie ma sie co przejmowac tym, czy serwis HP jest w Polsce, czy nie i jak ewentualnie

zalatwiane sa reklamacje, pod warunkiem, ze pamieta sie o mozliwosci skorzystania z

rekojmii. Wtedy przy ewentualnej awarii zanosi sie sprzet do sklepu i zada zwrotu pieniedzy

i juz niczym nie przejmuje.

A jesli chodzi o konkretny model drukarki, to ja wlasnie polecilbym model HP 5550. Kosztuje

teraz w okolicach 370 - 400 zlotych, a jest to naprawde rewelacyjny sprzet. Nadaje sie do

kazdym zastosowan (od druku zwyklego tekstu, co w trybie draft robi cholernie szybko, przez

dwa kolejne tryby jakosci (z czego trzeci od dolu juz naprawde swietne drukuje grafike), do

najwyzszej jakosci na papierze fotograficznym - efekty nie roznia sie od tych odebranych z

zakladu fotograficznego). Do tego jest stosunkowo cicha i bardzo dajnie wyglada (ale to juz

kwestia gustu). Naprawde polecam z tym, ze jesli bylbys nia zainteresowany, to zalecam

pospiech, bo HP wlasnie wprowadza zupelnie nowa serie drukarek (podobnie zreszta jak Lexmark

zrobil jakich miesiac temu) i moga byc pewne problemy z jej dostaniem. W kazdym razie na

pewno jeszcze jest.

Natomiast co do pozostalego sprzetu do naped DVD polecilbym ci Liteona. Jest teraz naprawde bardzo tani (ja kupilem za 145zl, a potem jeszcze chyba z piec zlotych potanial), a sprawuje sie bardzo dobrze.

Co do karty graficznej nie bede sie wypowiadal, bo juz duzo na ten temat powiedziano, ale ja pewnie wzialbym Radeona 9100 (i pewnie to zrobie, jak kiedys postanowie wymienic swoja).

O monitorze od dawna juz mysle tylko o Ilyamie lub Necu (tudzien Mitsubishi, ale to to samo).

No a procesor i plyta glowna to juz sam nie wiem. Ja raczej wzialbym Athlona 2000+ (takiego zreszta teraz mam), ale jesli interesuje Cie podkrecanie (mnie zupelnie nie), to moze faktycznie nie jest to najlepszy wybor. Ale tego nie wiem. Plyte glowna wzialbym Gigabyte'a. Sam teraz taka mam (7VRXP) i sprawuje sie naprawde bardzo dobrze. Do tego ma Dual Bios, co moze Ci sie przydac, jesli zamierzasz od czasu do czasu uaktualniac sobie bios. Ogolnie Gigabyte robi dobre plyty i dobrze wyposazone, a do tego w bardzo rozsadnej cenie.

Twardy dysk mam teraz Maxtora (60GB) i sprawuje sie bardzo dobrze, ale gdybym kupowal teraz pewnie zdecydowalbym sie na Western Digital 80GB 8MB i taki tez raczej bym Ci polecil. Zwlaszcza, ze teraz jest w bardzo dobrej cenie.

I to chyba w sumie wszystko

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post