No wiec w niedziele jak w kazdy weekend odwiedzilem zaprzyjazniony hipermarket w celu wykonania rutynowych zakupow. Jakiez bylo moje zaskoczenie zmieszane z odrobina zmieszania kiedy zobaczylem nowy numer KŚ z testem nagrywarek. Przejrzalem numer pobierznie i mialem juz go odkladac, kiedy zobaczylem ze test wygral Litek 52246S. Pomyslalem - niemozliwe, czyzby panowie z KŚ poszli po rozum do glowy i nareszcie ich testy sa cos warte ? - i nie czekajac odpowiedzi zgarnalem ostatni (OSTATNI !! - jaki ten brukowiec poczytny) i kontynuowalem szal zakupow.
Meritum: Zalozylem ten topic bo pomyslalem ze wypadalo by publicznie zweryfikowac zawarte w artykule tresci jako ze serwis cdrinfo i niejako powiazane z nim forum uznawane jest za swego rodzaju autorytet w dziedzinie wypalania i tematow pokrewnych. Jezeli chodzi o mnie to mnie najbardziej poryszyla ogromna roznica w pozycjach zajetych przez Asus CRW-5224A (2. miejsce)i Teac CD-W552E (10. !!! miejce) ktore sa tymi samymi modelami pod wzgledem "bebechow". Uderzac moze rowniez 5. miejsce Plextora Premium ktorego wyprzedzil nawet Samsung SW-252 (4. miejsce)!!!(fanem Plexa nigdy nie bylem ale uwazam ze to juz przesada !!!). Bardzo zniecheca rowniez tendencyjne podejscie testujacych do sprawy predkosci nagrywania. Uznali oni ze jezeli LG GCE-8520Bnie nagrywa plyty wolniej niz indexowe 48x, to znaczy ze "ma problemy z rozpoznawaniem nosnikow", co IMO jest bzdura kompletna

. Kojejna szokujaca sprawa jest ocena przyznawana za dolaczony soft. Nero w wersji 5.5.10.9 PL dodane do litka dostalo tyle samo punktow (6) co okrojone Nero Express 5.5.9.9 PL dolaczone do LG i bylo to wiecej niz dostal kombajn roxio (5) dolaczony do Samsunga w wersji 5.3.1.154. 8MB bufor w Plextorze rowniez nie zostal nawet w najmniejszym stopniu doceniony, a zastosowany w Plexie Burn-proof jako jedyny nie dostal oceny (moze przez przypadek) - za ten sam system zastosowany w MSI dostalo 6 pkt.
Ogolnie mialo byc dobrze a wyszlo jak zwykle. Grunt ze lauret nie jest jakims niewypalem z ksiezyca.
PS. Polecam artykul: Dla ambitnych - zapis pakietowy plyt CD
Jak uruchomie skaner to moze zapodam jakies obrazki. Chetnych zapraszam do dyskusji na temat artykulu
PS2. Druga czesc tematu topicu wziela sie z uporem powtarzanej na TVP1 reklamy pewnej lampy "z dioda led"