Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.08.2003, 21:29   #12
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Co do nalepek to nie wiem - płyty CDRAudio jakie mam z nalepkami działają do tej pory dobrze. Ale zaprzestałem tej zabawy bo żmudna i kosztowna. Moze w DVD faktycznie nalepka zmienia jakoś wyważenie płyty, nagrzewanie się płyty z nalepką też jest może inne ? A więc moim zdaniem w DVD lepiej nie nalepiać.

Co do nośnika to uważam,ze to ważna rzecz - lepszy nośnik powinien nam gwarantowac lepszą trwałość. Dlatego kupuje TDK i Verbatim. A nawet preferuje TDK , choć Verbatim gwarantuje nawet 100 lat trwałości.

Boje się tylko,ze jak płytki zaczną powszednieć, tanieć, to nawet jakość markowych DVDR spadnie. W końcu znamy to z płytek CDR. Wiadomo,ze najlepsze sa Verbatimy od Mitshubishi Corp. Czyli Data Life Plus, Metal Azo, Crystal Azo. Ale przecież były już Verbatimy bez oznaczeń Data Life, nawet od CMC Magnetics. Jeszcze gorzej jest z TDK. Coraz trudniej o orginalny nośnik TDK Corp. Są już TDK z nosnikiem Ritek i Tayio Yuden. I jeszcze inne bywają. Co prawda wypalacze doświadczeni zapewniają,że Ritek i TY są OK ale ja sam już nie wiem.

Na razie w DVDR nośniki są jeszcze firmowe (w firmowych). Ale jak wzrośnie gwałtownie zapotrzebowanie i macierzyste fabryki przestaną nadążać z produkcją ?

Pozdrawiam

Jabba

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post