Posiadam nagrywareczkę LiteOn 40125S z biosem (Oryginalny ze sklepu jeszcze nie wymieniałem) ZS0K i jest następujący problem:
Jeżeli chcę przegrać sobie grę pt. SimCity 4 (zabezpieczenie wykryte Clony XXL 2011 - SafeDisc 2.8 ) wszystko ładnie idzie - CloneCD 4 ładnie ja przegra (są to dwie płytki na których jest gra i każda jest zabezpieczona). :chytry:
Wszystko jest cacy do momentu kiedy zainstaluje grę z nowo nagranych płyt.
Po pomyslnym zainstalowaniu wyskakuje powiadomienie - Program Simcity 4 wykonał nieprawidłową operację bla bla bla

, i tak jest za każdym razem gdy chcę uruchomić SC4
Jeżeli zainstaluję z oryginalnych nosników wszystko jest cacy.
coś zchrzaniłem przy kopiowaniu ?
(ta sama szopka jest z colinem2 (mimo zainstalowania cracka wywala to samo powiadomienie)
Druga gra nosi nazwę Alien Nations (wiem że jest stara, ale potrzebna mi jest na 2 kompach które mam w domku (gram z panną w sieci)) no i Clony XXL nie wykrywa żadnego zabezpieczenia, a dokładniej zawiesza testowanie sektorów na 52% przy poszukiwaniu SecuRom'a i tak sobie slicznie wisi, aż zrestartuję kompa. Więc w clonecd zaznaczyłem najpierw inteligenty skaner błędnych sektorów, a w kolejnym kopiowaniu (w sumie było ich 3) securom oraz securom "new".
Wsdzystko ładnie, płytki się przegrały bez większych problemów.
Nawet da się zainstalować z każdej - ALE żadna nie chce pozwolic na grę sieciową

(gra dla jednego gracza jest cacy) muszę biegać do drugiego kompa po oryginała, żebym mógł grać

.
Moze upgarde biosu coś pomóc ? Może coś źle ustawiam ?
LiteOn 40125S (40x12x48 )
Cd rom Asus 52x
Proc Ath 1700+ XP
Graf ATI 64 MB (od HIS'a)
512 MB ram
Płyta MSI 6380 r3 (ata 100)
Sieć Microcom (na relatku)