Takie posty sa dosc ryzykowne bo w wiekszosci koncza sie LiteOn vs LG, a to jest pojedynek raczej ideologiczny niz argumentacyjny.
Ogolnie to nie ma roznicy czy LiteOn czy LG, ale to pierwsze dostarcza system diagnostujaco-kontrolujacy jakosc wypalonych plyt WSES i to jest jedyna warta odnotowania roznica.
Powiem Ci obiektywnie ze jak ja swego czasu stanalem przed dylematem wyboru nagrywarki (po leciwym HP 9100i) to tez bylem nastawiony na LG, ale po licznych konsultacjach i weryfikacjach roznych testow, w koncu wybralem LiteOna. LG mam DVD i monitor i uwazam ze to dobra firma, ale nagrywarki robi ciut lepsze LiteOn (chocby ze wzgledu wlasnie na WSES) i sa one rowniez ciut tansze.
PS1. Coraz bardziej mnie zaczyna wkurzac jak ludzie chwala swoje bo "jest na najplesze" i koniec - zadnej argumentacji (akurat na forum nie denerwuje mnie to tak bardzo jak w realu

)
PS2. Ja w przeciwienstwie do Ciebie jak stanalem przed dylematem zakupu to nie zakladalem nowego topicu tylko poszukalem w starych i testach w roznych serwisach, czego i tobie zycze. W ten sposob mozna prewencyjnie uniknac nerwow